Cancerul rectal şi simptomele acestuia


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.
 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Cancerul rectal este un cancer care începe în rect. Rectul este ultimul centimetru al intestinului gros. Acesta începe la capătul segmentului final al colonului și se termină atunci când ajunge la pasajul scurt și îngust care duce la anus.

Cancerul din interiorul rectului (cancer rectal) și cancerul din interiorul colonului (cancer de colon) sunt adesea denumite împreună “cancer colorectal”.

În timp ce cancerele de rect și de colon sunt similare în multe privințe, tratamentele lor sunt destul de diferite. Acest lucru se datorează în principal faptului că rectul se află într-un spațiu îngust, abia separat de alte organe și structuri. Spațiul strâmt poate face ca intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea cancerului rectal să fie complexă.

În trecut, supraviețuirea pe termen lung era neobișnuită pentru persoanele cu cancer rectal, chiar și după un tratament extins. Datorită progreselor în materie de tratament din ultimele decenii, ratele de supraviețuire a cancerului rectal s-au îmbunătățit considerabil.

Semnele și simptomele cancerului rectal includ:

  • O schimbare a obiceiurilor intestinale, cum ar fi diaree, constipație sau scaune mai frecvente.
  • Sânge maro închis sau roșu aprins în scaun
  • Scaun îngust
  • O senzație că intestinul nu se golește complet
  • Durere abdominală
  • Pierdere inexplicabilă în greutate
  • Slăbiciune sau oboseală

Sursa.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend