Când ai stat ultima oară, măcar pentru un sfert de oră, doar tu cu tine?

Când ai stat ultima oară, măcar pentru un sfert de oră, doar tu cu tine?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Te-ai gândit vreodată la asta? Cred că dacă am învăța să ne deconectăm de la sarcinile și gândurile zilnice, stând în liniște măcar pentru un sfert de ceas, am fi capabili să vedem altfel lucrurile și să le facem într-un cu totul alt randament. Putem, spre exemplu, să ne găsim momente oportune pentru escapade din haos, inserându-le în tot desfășurătorul unei zile. Bei cafea dimineața? Retrage-te într-un colț și savurează cafeaua, fără nicio altă distragere de atenție. Apoi aruncă-te în program, rupându-te de social media și alte elemente deranjante. Simți că te copleșesc câteva ore de muncă fără oprire? Stop. Mergi undeva și meditează. Respiră adânc. Concentrează-te pe un singur gând. Meditația nu înseamnă să-ți golești mintea, ci să focalizezi gândurile, să-ți antrenezi creierul. Conectează-te la ce e în jur, cu ancoră puternică în aici și acum. După măcar zece minute, vei vedea totul mult mai limpede.

Seara poți, de asemenea, să ai momentele tale de liniște. Cred că le subestimăm importanța. Suntem prea grăbiți să ne împlinim visurile și ne pierdem energiile, motivațiile, sentimentele, tocmai pentru că nu reușim să împletim eficient totul, uitând că vehiculul prin care ajungem la visuri este chiar trupul nostru, el având nevoie de liniște, timp, grijă.

Aceste retrageri pot avea și rol de introspecție/retrospecție. Coborând în noi, putem găsi puncte care ne mulțumesc sau ne dezamăgesc. Trecutul e acolo, nu-l mai schimbăm în esența lui, iar el se prelungește în ceea ce reprezentăm în prezent. Suntem suma experiențelor noastre. Mai putem găsi în noi zone care pot acomoda obiceiuri noi, sănătoase – mereu avem nevoie de ele. Negreșit, dăm peste lucruri neterminate, iar aici putem fie trasa o nouă strategie pentru a le înfăptui și a scăpa de regretele inerente, fie a le abandona, pentru că pur și simplu suntem suficient de înțelepți și ne dăm seama că nu merită.

Respiră. Stai tu cu tine, măcar un sfert de ceas, în fiecare zi. Asta nu se cheamă izolare, nu e vreo apucătură ciudată, ci un mecanism perfect de a face față realității tot mai dure, care trage tot mai mult de noi. Calmează-ți mintea. Pregătește-ți corpul pentru travaliul unei zile întregi. Oferă-ți mici reprize de repaus în toată nebunia din jur.

Fac un newsletter săptămânal care pleacă la zeci de mii de oameni. Te poți abona și tu, folosind modulul de mai jos sau căsuța de popup. Te asiguri în acest fel că nu pierzi niciun articol, iar în newsletter ai mult mai multe lucruri utile.

V.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend