Când ai stat ultima oară, măcar pentru un sfert de oră, doar tu cu tine?

DUBLĂ LANSARE! 2 CĂRȚI NOI - 36% reducere ai autograf de la autor

Te-ai gândit vreodată la asta? Cred că dacă am învăța să ne deconectăm de la sarcinile și gândurile zilnice, stând în liniște măcar pentru un sfert de ceas, am fi capabili să vedem altfel lucrurile și să le facem într-un cu totul alt randament. Putem, spre exemplu, să ne găsim momente oportune pentru escapade din haos, inserându-le în tot desfășurătorul unei zile. Bei cafea dimineața? Retrage-te într-un colț și savurează cafeaua, fără nicio altă distragere de atenție. Apoi aruncă-te în program, rupându-te de social media și alte elemente deranjante. Simți că te copleșesc câteva ore de muncă fără oprire? Stop. Mergi undeva și meditează. Respiră adânc. Concentrează-te pe un singur gând. Meditația nu înseamnă să-ți golești mintea, ci să focalizezi gândurile, să-ți antrenezi creierul. Conectează-te la ce e în jur, cu ancoră puternică în aici și acum. După măcar zece minute, vei vedea totul mult mai limpede.

Seara poți, de asemenea, să ai momentele tale de liniște. Cred că le subestimăm importanța. Suntem prea grăbiți să ne împlinim visurile și ne pierdem energiile, motivațiile, sentimentele, tocmai pentru că nu reușim să împletim eficient totul, uitând că vehiculul prin care ajungem la visuri este chiar trupul nostru, el având nevoie de liniște, timp, grijă.

Aceste retrageri pot avea și rol de introspecție/retrospecție. Coborând în noi, putem găsi puncte care ne mulțumesc sau ne dezamăgesc. Trecutul e acolo, nu-l mai schimbăm în esența lui, iar el se prelungește în ceea ce reprezentăm în prezent. Suntem suma experiențelor noastre. Mai putem găsi în noi zone care pot acomoda obiceiuri noi, sănătoase – mereu avem nevoie de ele. Negreșit, dăm peste lucruri neterminate, iar aici putem fie trasa o nouă strategie pentru a le înfăptui și a scăpa de regretele inerente, fie a le abandona, pentru că pur și simplu suntem suficient de înțelepți și ne dăm seama că nu merită.

Respiră. Stai tu cu tine, măcar un sfert de ceas, în fiecare zi. Asta nu se cheamă izolare, nu e vreo apucătură ciudată, ci un mecanism perfect de a face față realității tot mai dure, care trage tot mai mult de noi. Calmează-ți mintea. Pregătește-ți corpul pentru travaliul unei zile întregi. Oferă-ți mici reprize de repaus în toată nebunia din jur.

Fac un newsletter săptămânal care pleacă la zeci de mii de oameni. Te poți abona și tu, folosind modulul de mai jos sau căsuța de popup. Te asiguri în acest fel că nu pierzi niciun articol, iar în newsletter ai mult mai multe lucruri utile.

V.

Investește în ce contează cu adevărat. În tine. îți recomand cărțile din SHOP

-55%

Adio, zahăr!

24,90lei
-58%

Cartea femeii sănătoase

3
22,90lei
-58%

Dieta Perfectă

30
22,90lei
-56%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

8
21,90lei
-57%

O altă poveste de iubire

18
23,90lei
-57%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
23,90lei
-57%

Să-ți pui o dorință

12
23,90lei
-51%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
21,90lei
-57%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
23,90lei
-57%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
23,90lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare