Când ar trebui să consultați un ginecolog pentru prima dată?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Deci, când ar trebui să consultați un ginecolog pentru prima dată?
Vârsta ideală pentru prima consultație ginecologică poate varia, dar iată câțiva factori de luat în considerare:

  1. Menstruația timpurie, târzie sau neregulată
    În cele mai multe cazuri, perioada menstruală a unei fete ar trebui să înceapă la 3 ani după debutul pubertății, între 12 și 13 ani. “Dacă prima menstruație a fiicei tale nu se încadrează în această fereastră, ar fi bine să o supui unui control ginecolog pentru un dezechilibru hormonal”

De asemenea, poate fi o idee bună să consultați un ginecolog dacă menstruațiile rămân neregulate după mai mult de un an sau doi.

  1. Crampe excepțional de dureroase sau menstruații abundente
    Crampele dureroase și perioadele abundente pot fi, de asemenea, un rezultat al hormonilor hiperactivi. Dacă durerile și crampele afectează calitatea vieții . sau dacă perioadele grele durează mai mult de o săptămână, o vizită la ginecolog poate ajuta la diagnosticarea oricăror probleme legate de producția regulată de hormoni.

De asemenea, ar trebui să programați o vizită dacă menstruația durează mai mult de 7 zile sau dacă absoarbe mai mult de 1 sau 2 tampoane pe oră.

  1. Activitatea sexuală
    De îndată ce începe activitatea sexuală, ar trebui să înceapi să primești în mod regulat teste de depistare a bolilor cu transmitere sexuală (BTS) și examene de sănătate vaginală. De asemenea, adolescenta ar trebui să primească vaccinul împotriva virusului papiloma uman (HPV) înainte de vârsta de 26 de ani.

“Mai mult de 67% vor avea o experiență sexuală înainte de vârsta de 19 ani”, spune Dr. Young. “Deci, este important ca tinerele să aibă educația și resursele potrivite pentru a rămâne sănătoase”.

În afara unor factori precum complicațiile sau activitatea sexuală, Colegiul American al Obstetricienilor și Ginecologilor (ACOG) recomandă ca fetele să aibă prima vizită la ginecolog între 13 și 15 ani.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend