Când ar trebui să te îngrijorezi despre nivelul de oboseală


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Întrebare: Am fost destul de obosit în ultimele două săptămâni. Cât timp ar trebui să aștept înainte de a vedea un medic? 

Răspuns: Trecem cu toții prin perioade de energie scăzută. Chiar și o săptămână de senzație de oboseală mai accentuată decât de obicei nu este neobișnuită. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor își pot da seama când oboseala lor pare a fi ceva mai grav. Dacă asta e ceea ce observi, sau oboseala se înrăutățește sau durează mai mult de o săptămână sau două, este timpul să consulți medicul.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Oboseala ar putea fi legată de o boală sau infecție, mai ales dacă este însoțită de simptome, cum ar fi febră ușoară, dificultăți de respirație sau pierderea poftei de mâncare. Alte motive pentru a consulta medicul în legătură cu starea de oboseală sunt dacă te trezești epuizat deși dormi bine, nu te simți motivat să începi ziua sau te lupți să faci activități care sunt de obicei ușoare. Acestea ar putea fi simptome ale unei tulburări de somn sau depresie.

În timpul examenului clinic, medicul va încerca să excludă aspecte precum efectele secundare ale medicamentelor. De asemenea, el sau ea poate realiza teste de sânge pentru a determina dacă oboseala este legată de o problemă specifică, cum ar fi anemia, hipotiroidismul sau inflamația ficatului (hepatită). Cu toate acestea, nu e neobișnuit dacă nu găsește o cauză. 

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend