Când nu am voie să iau penicilină?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Deși utilizarea penicilinelor este larg răspândită, pot apărea unele probleme sau contraindicații, ca în cazul oricărui medicament:

Alăptarea: Persoanele care alăptează pot transmite copilului cantități mici de penicilină. Acest lucru poate duce la apariția la copil a unor reacții alergice, diaree, infecții fungice și erupții cutanate.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Interacțiuni: Unele alte medicamente pot interacționa cu penicilinele. Verificarea cu un medic înainte de a lua mai multe medicamente este vitală.

Probleme de sângerare: Unele peniciline, cum ar fi carbenicilina, piperacilina și ticarcilina, pot agrava problemele de sângerare preexistente.

Contraceptivele orale: Penicilinele pot interfera cu pilulele contraceptive, crescând riscul de sarcină nedorită.

Fibroza chistică: Persoanele cu fibroză chistică sunt mai predispuse la febră și erupții cutanate atunci când iau piperacilină.

Afecțiuni renale: Persoanele cu afecțiuni renale au un risc crescut de reacții adverse.

Metotrexat: Metotrexatul întrerupe creșterea celulară și poate trata mai multe afecțiuni, inclusiv leucemia și unele boli autoimune. Penicilinele împiedică organismul să elimine acest medicament, ceea ce poate duce la complicații grave.

Fenilcetonurie: Unele comprimate de amoxicilină mai puternice și masticabile conțin niveluri ridicate de aspartam pe care organismul îl transformă în fenilalanină. Acest lucru este periculos pentru orice persoană cu fenilcetonurie.

Probleme gastrointestinale: Pacienții cu antecedente de ulcer gastric sau alte boli intestinale ar putea fi mai predispuși la apariția colitei atunci când iau peniciline.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend