Când nu te mai încape internetul. Recorder vs Godină

DUBLĂ LANSARE! 2 CĂRȚI NOI - 36% reducere ai autograf de la autor

Pentru cine nu știe, Recorder a publicat de curând o investigație uluitoare despre sistemul mirobolant care ar trebui să ne apere pe noi – materialul realizat de Cristian Delcea și Mihai Voinea e aici: Instituții pentru cei puternici. Cazul polițistului Filimon

Polițistul Marian Godină, aflat între o săpătură de șanț și turnarea unei tencuieli, se pare că a primit niște informații incendiare direct pe o plajă din Grecia, de unde și-a permis să atace publicația Recorder și să o facă în toate felurile. Că așa e când devii celebru și nu te mai încape internetul. Ahtiat după bani, domnul Godină a publicat atacul la Recorder direct pe Patreon, blocând textul și făcându-l accesibil doar celor care scoteau din buzunar o sumă de bani. Frumos, elegant, cât de cât.

Până să vină dreptul la replică din partea Recorder, părerile erau împărțite, însă nu 50-50, cu cam 80-20%, cu 20% indivizi care luau de bune atacurile subțiri și neargumentate ale vedetei cu alpacale. Numai că aseară (n.a. 30 iulie) a venit și devastatorul răspuns din partea lui Cristian Delcea și a lui Mihai Voinea. El poate fi citit aici: Răspunsurile Recorder la acuzațiile polițistului Godină. Cu explicații și dovezi

Mi se pare extrem de interesant și util pentru societatea asta care a crezut că Godină e un impecabil plămădit din cele mai bune principii, să aflăm și noi dacă e adevărată suspiciunea ridicată de autorii Recorder, cum că nașul lui Godină ar avea legături cu încrengătura din Bihor, de unde și dovezile livrate rapid către domnul polițist (suspect de rapid, aș zice). Au urmat două postări pe pagina celui aflat în izmene pe plajă. Una mai penibilă decât alta. În acest timp, când a fost descompus de Recorder, domnul Godină are 618.000 urmăritori pe Facebook. Cum i-a făcut? Printr-o serie de manipulări slabe, exact în stilul acestei povești.

Acum hai să ne întoarcem puțin în timp. Că e necesar pentru a înțelege despre cine vorbim.

La început de 2022 scriam pe Facebook despre cazul polițistului care a lovit cu mașina două fetițe și a omorât una. El avea sirenele pornite, însă nu se afla în misiune. Presa l-a filmat și fotografiat cum vorbea la telefon și dădea cu piciorul în fetița întinsă pe jos, să vadă dacă mai mișcă, exact cum faci unui animal (bine, nici cu un animal nu ai voie să faci asta, poate doar dacă ești o brută lipsită de empatie). La scurt timp, domnul Marian Godină m-a atacat, însă nu pe text, ci direct la persoană. A scris un material care se află pe blogul său unde, la momentul acela, avea 15 reclame. Pe o singură pagină. Toate AdSense, intruzive, dar puse acolo cu scopul de a face un ban. Adică exact cum a procedat cu atacul la Recorder, pe care l-a ascuns după un paywall Patreon.

A urmat o încercare mincinoasă de a mă desființa pe mine, după ce i-am răspuns atacului cu un comentariu din care am observat că omul e un munte de ego și narcisism (îmi permit să scriu asta, pentru că am și documentat situația cu mai mulți avocați). Pe scurt, domnul Godină a aflat că eu am furat 1700 de articole și le-am plagiat pe site-ul meu. Asta a scris pe Facebook – Doftor Vasi a furat 1700 de articole… Numai că el nu avea dovezi, ci a primit ceva servit de la altcineva și, în adrenalina celebrității și a potențialilor bani, a decis să publice rapid asta. În acel moment s-a condamnat, pentru că exact cum au procedat Delcea și Voinea, eu am și dovezi care să-i infirme spusele.

În niște materiale următoare, puse pe blogul doldora de reclame și pe YouTube (unde a monetizat un clip, așadar era făcut strict pentru bani, iar), domnul Godină ne vorbea despre dubla măsură, despre principii, despre cum vrea să doarmă liniștit cu capul pe pernă. Vai, adulație! Oamenii îl venerau. Vai, l-a distrus pe doctor Vasi Rădulescu! Vai, ce bine! În realitate, cei care jubilau erau antivacciniștii și conspiraționiștii, pentru că aceia luau partea polițistului; aceia abia așteptau să le dea cineva apă la moară. În fine, am trecut peste fază, dar fără să o uit și fără să o iert.

Dincolo de afișarea falsă a unui imagini impecabile, Marian Godină ne-a arătat zilele acestea cum este: o formă fără fond ahtiată după bani, bazată pe argumente zero, pusă pe harță, dornică de și mai multă audiență și atenție. Numai că atunci când ești așa, mai devreme sau mai târziu te arzi, cazi jos de tot și acolo vei rămâne pentru totdeauna. Atunci când nu te mai încape internetul, când ai un ego uriaș, când ataci pe oricine ai chef, nu se cheamă că ești câinele de pază al societății, ci un impostor, un filfizon care întreține o imagine pentru a face bani și cam atât.

Urmează și un proces frumos cu Marian Godină. Pentru că el poate credea altceva, dar nu ai voie să distrugi imaginea unui om care a făcut un milion de lucruri valoroase în țara asta, să scrii bazaconii pe Facebook și să crezi că nu va exista nicio repercusiune pentru asta. Vor exista mai multe.

Unii ar spune să fiu bun și să las în pace un om și-asa abătut zilele acestea. Nu. Nu am cum. Cu unii chiar nu merge așa.

Felicitări Recorder pentru ținuta impecabilă, pentru dovezi și pentru munca voastră fabuloasă! Ați mai câștigat un susținător financiar.

V.

Investește în ce contează cu adevărat. În tine. îți recomand cărțile din SHOP

-55%

Adio, zahăr!

24,90lei
-36%

NOU Înflorire umană

37,90lei
-58%

Cartea femeii sănătoase

3
22,90lei
-58%

Dieta Perfectă

30
22,90lei
-56%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

8
21,90lei
-57%

O altă poveste de iubire

18
23,90lei
-57%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
23,90lei
-57%

Să-ți pui o dorință

12
23,90lei
-51%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
21,90lei
-57%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
23,90lei
-57%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
23,90lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare