Când se folosește cu adevărat laptele în intoxicații


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Am auzit frecvent persoane care știu că laptele e bun la toate și că o persoană intoxicată cu…orice poate fi ușor salvată cu miraculosul lapte. Ei bine, există multiple cazuri (majoritatea în toxicologie) în care laptele face mai mult rău decât bine.

Singura indicație a laptelui în toxicologie este legată de fenomenul de diluție a substanțelor caustice sau corozive.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Substanțele caustice sunt soda caustică, potasă caustică, acid sulfuric și acid azotic, iar o substanță corozivă este clorul.

În ingestia a unor astfel de substanțe, se dezvoltă leziuni cantonate la nivelul porții de intrare – arsură chimică a buzelor, mucoasei bucale, faringiene, gastrice. Simptomatologia constă în durere severă, salivație intensă și disfagie – adică dificultate la înghițire, care, la început, este selectivă – doar pentru solide și ulterior devine totală – și pentru lichide. Singura soluție este scăderea concentrației prin diluție, adică administrarea de apă sau lapte, PRECOCE, până nu intervine disfagia totală.

În alte situații este contraindicată utilizarea laptelui- deoarece poate crește absorbția substanțelor liposolubile și mai degrabă să accentueze fenomenul toxic.

De asemenea, în aceste tipuri de intoxicații menționate nu sunt indicate provocarea vărsăturilor sau spălăturile gastrice, deoarece au risc de perforație esofagiană la trecerea încă o dată a substanței.

Informează-te și nu mai crede în medicina după ureche. Poate salva viața. Poți vedea în SHOP câteva cărți utile cu informații medicale pe înțelesul tuturor.

 

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend