Căpuşa care provoacă alergie la carne


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există o mulțime de alergii alimentare dar puține sunt rezultatul unei mușcături de insecte. Într-o tendință ciudată și în creștere, unii oameni care sunt mușcați de căpușa Lone Star dezvoltă o alergie bruscă la carnea roșie.

Mușcătura transmite o moleculă de zahăr numită alfa-galactoză în corpul persoanei. La unii oameni, acest lucru declanșează o reacție a sistemului imunitar care produce ulterior reacții alergice ușoare până la severe la carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, porc sau miel sau alte produse de la mamifere.

Persoanele pot să experimenteze vărsături, crampe, dificultăți de respirație și urticarie.

În cazurile severe, poate determina oprirea respiraţiei.

 Pentru unii oameni, alergia se estompează în timp, dar pentru alții este permanentă.

Cercetătorii cred acum că unele persoane care au reacții anafilactice frecvente și inexplicabile – și care dau rezultate negative pentru alte alergii alimentare – pot fi afectate de sindromul alfa-galactozei. Nu există alt tratament decât evitarea cărnii roșii și a altor produse fabricate din mamifere.

Evitarea mușcăturilor de căpușe este cheia prevenirii. Protejează-te împotriva mușcăturilor de căpușe purtând pantaloni lungi și cămăși cu mâneci lungi. Folosește repelente împotriva insectelor când te afli în zone împădurite, cu iarbă. Efectuează o verificare completă pentru căpuşe după ce ai petrecut timpul afară.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend