Care ar putea fi cauzele hepatitei autoimune?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Hepatita autoimună apare atunci când sistemul imunitar al organismului, care în mod normal atacă virușii, bacteriile și alți agenți patogeni, vizează în schimb ficatul. Acest atac asupra ficatului poate duce la o inflamație cronică și la deteriorarea gravă a celulelor hepatice. Motivul pentru care organismul se întoarce împotriva lui însuși nu este clar, dar cercetătorii cred că hepatita autoimună ar putea fi cauzată de interacțiunea dintre genele care controlează funcția sistemului imunitar și expunerea la anumiți viruși sau medicamente.

Tipuri de hepatită autoimună


Medicii au identificat două forme principale de hepatită autoimună.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Hepatita autoimună de tip 1. Acesta este cel mai frecvent tip de boală. Poate apărea la orice vârstă. Aproximativ jumătate dintre persoanele cu hepatită autoimună de tip 1 au și alte tulburări autoimune, cum ar fi boala celiacă, artrita reumatoidă sau colita ulcerativă.
Hepatita autoimună de tip 2. Deși adulții pot dezvolta hepatita autoimună de tip 2, aceasta este mai frecventă la copii și tineri. Alte boli autoimune pot însoți acest tip de hepatită autoimună.


Factori de risc


Factorii care vă pot crește riscul de hepatită autoimună includ:

  • Sexul feminin. Deși atât bărbații, cât și femeile pot dezvolta hepatită autoimună, boala este mai frecventă la femei.
  • Un istoric de anumite infecții. Hepatita autoimună se poate dezvolta după ce ați fost infectat cu rujeolă, herpes simplex sau virusul Epstein-Barr. Boala este, de asemenea, legată de infecția cu hepatita A, B sau C.
  • Ereditatea. Dovezile sugerează că o predispoziție la hepatita autoimună poate exista în familie.
  • O boală autoimună deja prezentă. Persoanele care au deja o boală autoimună, cum ar fi boala celiacă, artrita reumatoidă sau hipertiroidismul (boala Graves sau tiroidita Hashimoto), pot fi mai predispuse să dezvolte hepatită autoimună.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend