Care este cel mai bun mod de a trata acneea din timpul sarcinii?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Acneea de sarcină poate fi tratată cu autoîngrijire și medicamente.

Acneea de sarcină nu este o formă specială de acnee. Unele femei pur și simplu par să aibă probleme cu acneea în timpul sarcinii. Vinovatul probabil este o supraproducție de ulei (sebum) – ceea ce se întâmplă atunci când anumiți hormoni intră în suprasolicitare.

Pentru a trata acneea de sarcină, începeți cu autoîngrijirea:

Spălați zonele cu probleme cu un produs de curățare delicat. De două ori pe zi, folosiți mâinile pentru a vă spăla fața cu un săpun blând și apă caldă. Evitați anumite produse, cum ar fi exfoliantele faciale, astringentele și măștile, deoarece acestea tind să irite pielea, ceea ce poate agrava acneea. Spălarea și frecarea excesivă pot, de asemenea, să irite pielea.

Șamponați-vă în mod regulat. Dacă aveți tendința de a dezvolta acnee în jurul liniei părului, șamponați-vă părul în fiecare zi.

Nu alegeți și nu stoarceți petele. Acest lucru poate provoca infecții sau cicatrizări.

Evitați substanțele iritante. Nu folosiți produse cosmetice uleioase sau grase, creme de protecție solară, produse de coafat sau produse de corectare a acneei. Folosiți produse etichetate pe bază de apă sau noncomedogenice, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să provoace acnee.

Aveți grijă la ceea ce vă atinge pielea. Păstrați-vă părul curat și departe de față. De asemenea, evitați să vă sprijiniți mâinile sau obiectele pe față. Hainele strâmte sau pălăriile pot reprezenta, de asemenea, o problemă, mai ales dacă transpiri. Transpirația și uleiurile pot contribui la apariția acneei.

Medicamentele pot fi, de asemenea, folosite pentru a trata acneea de sarcină, dar orice medicament aplicat pe piele sau înghițit în timpul sarcinii poate intra în sânge și vă poate afecta copilul. Deși majoritatea ingredientelor din tratamentele topice pentru acnee fără prescripție medicală nu au fost studiate în sarcină, de obicei doar cantități mici sunt absorbite în piele. Acest lucru face puțin probabil ca tratamentele să prezinte un risc pentru un bebeluș în curs de dezvoltare.

În general, tratamentele pentru piele care conțin eritromicină și clindamicină sunt considerate sigure. Siguranța utilizării peroxidului de benzoil pentru tratarea acneei în timpul sarcinii nu a fost stabilită. Acest tratament trebuie utilizat numai dacă este în mod clar necesar.

Medicamentele pentru acnee cunoscute ca fiind cauzatoare de malformații congenitale – inclusiv isotretinoina orală și retinoizii topici – trebuie evitate în timpul sarcinii.

Dacă vă îngrijorează acneea în timpul sarcinii, consultați-vă dermatologul. Împreună puteți cântări beneficiile și riscurile diferitelor opțiuni de tratament.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend