Care sunt beneficiile aromoterapiei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cercetările privind eficiența aromoterapiei – utilizarea terapeutică a uleiurilor esențiale extrase din plante – sunt limitate.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Cu toate acestea, unele studii au arătat că aromoterapia ar putea avea beneficii pentru sănătate, inclusiv:

Ameliorarea anxietății și a depresiei

Îmbunătățirea calității vieții, în special pentru persoanele cu afecțiuni cronice de sănătate

Îmbunătățirea somnului

Studii mai mici sugerează că aromoterapia cu ulei de lavandă poate ajuta:

Reducerea durerii pentru persoanele cu osteoartrită a genunchiului

Îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele cu demență

Reducerea durerii pentru persoanele cu pietre la rinichi

Uleiurile esențiale utilizate în aromoterapie sunt, de obicei, extrase din diferite părți ale plantelor și apoi distilate. Uleiurile foarte concentrate pot fi inhalate direct sau indirect sau pot fi aplicate pe piele prin masaj, loțiuni sau săruri de baie. Unii producători de uleiuri esențiale au uleiuri care pot fi administrate intern, dar cercetările privind siguranța și eficacitatea acestei metode sunt extrem de limitate.

Se crede că aromaterapia funcționează prin stimularea receptorilor olfactivi din nas, care trimit apoi mesaje prin sistemul nervos către sistemul limbic – partea creierului care controlează emoțiile.

Multe uleiuri esențiale s-au dovedit a fi sigure atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, uleiurile esențiale utilizate în aromoterapie nu sunt reglementate de Food and Drug Administration.

Atunci când uleiurile sunt aplicate pe piele, efectele secundare pot include reacții alergice, iritații ale pielii și sensibilitate la soare. În plus, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care uleiurile esențiale ar putea afecta copiii și modul în care uleiurile ar putea afecta femeile însărcinate sau care alăptează, precum și modul în care uleiurile ar putea interacționa cu medicamentele și alte tratamente.

Dacă luați în considerare aromaterapia, consultați-vă cu medicul și cu un aromaterapeut calificat cu privire la posibilele riscuri și beneficii.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend