Care sunt beneficiile endorfinelor?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Prin promovarea unui sentiment general de bunăstare, endorfinele au multe beneficii, printre care:

Ameliorarea depresiei

Aproape una din cinci persoane se va confrunta cu depresia la un moment dat în timpul vieții. Multe studii au analizat exercițiile fizice în reducerea simptomelor depresiei, iar majoritatea acestor studii au arătat un beneficiu pozitiv asociat cu exercițiile fizice. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine rolul pe care îl au endorfinele în tratarea depresiei.

Reducerea stresului și a anxietății

Endorfinele pot juca un rol important în reducerea stresului și a anxietății. Un studiu realizat pe șoareci a arătat o relație directă între nivelurile de endorfine și comportamentul anxios la șoareci. Sunt necesare mai multe studii de cercetare la om.

Stimularea stimei de sine

Sentimentele pozitive te fac, de asemenea, să te simți încrezător și optimist, dându-ți astfel un impuls la stima de sine. Într-un studiu mic, endorfinele au fost asociate cu o stimă de sine ridicată la un grup mic de bărbați. Sunt necesare studii mult mai mari.

Reducerea greutății

Rolul endorfinelor și al altor hormoni în reglarea apetitului și a consumului de alimente este complex. În timp ce consumul de alimente bune este considerat în creșterea nivelului de endorfine, niveluri mai ridicate de endorfine au fost, de asemenea, demonstrate în studii pe animale pentru a ajuta la reglarea apetitului. Sunt necesare mai multe cercetări la om pentru a clarifica aceste efecte.

Vă ajută să faceți față durerii în timpul nașterii

Nașterea poate fi o experiență incredibil de plină de satisfacții, dar și incredibil de dureroasă. Endorfinele pot face ca travaliul să fie puțin mai ușor. Un mic studiu efectuat pe 45 de femei sănătoase care au născut a constatat că nivelurile scăzute de beta-endorfină la sfârșitul sarcinii au fost asociate cu nevoia de medicamente suplimentare pentru tratarea durerii în timpul travaliului. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina cauza și efectul exact.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: endorfine

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend