Care sunt beneficiile exercițiilor de înaltă intensitate HIIT?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Kyra Williams, un antrenor personal online certificat de Academia Națională de Medicină Sportivă și expert în nutriție, spune că beneficiile HIIT pot fi văzute pe talie și în corpul dumneavoastră.

HIIT crește “cantitatea de calorii pe care corpul tău le arde în timpul și după sesiunea de exerciții fizice”, a spus ea.

În plus, a adăugat ea, “metabolismul tău tinde să crească, permițându-ți să folosești grăsimile ca și combustibil”. Asta înseamnă că ardeți mai multă grăsime stocată și este posibil să pierdeți în greutate sau cel puțin o parte din grăsimea corporală.

Acest ultim studiu vine la scurt timp după un studiu care a constatat că antrenamentele HIIT pot fi atât benefice în modurile pe care le notează Williams, cât și mai distractive.

Un studiu din 2018 a cerut la 250 de persoane supraponderale sau obeze să aleagă între antrenamente de tip HIIT sau antrenamente convenționale. Mai puțin de jumătate (42%) au ales antrenamentele HIIT rapide, dar prescurtate.

După 12 luni, cercetătorii au constatat că nu a existat nicio diferență între grupurile de exerciții în ceea ce privește greutatea. Cu toate acestea, participanții la HIIT au raportat o mai mare plăcere a activității fizice pe care au ales-o.

Mai mult, deși mulți dintre participanții la studiu au renunțat la 12 luni, cei care au rămas au înregistrat reduceri mai semnificative atât în ceea ce privește greutatea, cât și grăsimea viscerală.

“Dacă aveți la dispoziție doar 20 de minute pentru a vă antrena, aceasta este cu siguranță cea mai eficientă modalitate de a le petrece”, a declarat Williams.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend