Care sunt cauzele mahmurelii?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Mahmureala este cauzată de consumul excesiv de alcool. O singură băutură alcoolică este suficientă pentru a declanșa o mahmureală pentru unii oameni, în timp ce alții pot bea foarte mult și pot scăpa complet de mahmureală.

Diferiți factori pot contribui la o mahmureală. De exemplu:

Alcoolul face ca organismul să producă mai multă urină. La rândul său, urinarea mai mult decât de obicei poate duce la deshidratare – adesea indicată de sete, amețeli și stări de amețeală.

Alcoolul declanșează un răspuns inflamator din partea sistemului imunitar. Sistemul imunitar poate declanșa anumiți agenți care produc în mod obișnuit simptome fizice, cum ar fi incapacitatea de concentrare, probleme de memorie, scăderea apetitului și pierderea interesului pentru activitățile obișnuite.

Alcoolul irită mucoasa stomacului. Alcoolul crește producția de acid gastric și întârzie golirea stomacului. Oricare dintre acești factori poate provoca dureri abdominale, greață sau vărsături.

Alcoolul poate provoca scăderea glicemiei. Dacă glicemia scade prea mult, puteți avea oboseală, slăbiciune, tremurături, tulburări de dispoziție și chiar convulsii.

Alcoolul face ca vasele de sânge să se dilate, ceea ce poate duce la dureri de cap.

Alcoolul vă poate face somnoros, dar împiedică etapele mai profunde ale somnului și provoacă adesea trezirea în mijlocul nopții. Acest lucru vă poate lăsa amețit și obosit.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend