Care sunt cauzele miopatiilor mitocondriale?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Bolile mitocondriale sunt cauzate de mutații genetice.  Genele furnizează instrucțiunile pentru fabricarea proteinelor, iar genele implicate în bolile mitocondriale produc în mod normal proteine care funcționează în interiorul mitocondriilor.  În interiorul fiecărei mitocondrii, aceste proteine alcătuiesc o parte a unei linii de asamblare care utilizează moleculele de combustibil (zaharuri și grăsimi) derivate din alimente combinate cu oxigenul pentru a fabrica molecula de energie adenozin trifosfat, sau ATP. 

Proteinele de la începutul liniei de asamblare importă zaharuri și grăsimi în mitocondriu și apoi le descompun pentru a furniza energie.  Proteinele de la capătul liniei – organizate în cinci grupuri numite complexele I, II, III, IV și V – valorifică această energie pentru a produce ATP.  Această parte foarte eficientă a procesului de fabricare a ATP necesită oxigen și se numește lanțul respirator.  Unele boli mitocondriale sunt denumite după partea din lanțul respirator care este afectată, cum ar fi deficiența complexului I.

O celulă plină de mitocondrii defecte devine lipsită de ATP și poate acumula o rezervă de molecule de combustibil nefolosite și forme distructive de oxigen numite radicali liberi sau specii reactive de oxigen.  Acestea sunt țintele compușilor antioxidanți (care se găsesc în multe alimente și suplimente nutritive) care par să ofere o apărare generală împotriva îmbătrânirii și a bolilor.

În astfel de cazuri, moleculele de combustibil în exces sunt utilizate pentru a produce ATP prin mijloace ineficiente, ceea ce poate genera produse secundare potențial dăunătoare, cum ar fi acidul lactic.  (Acest lucru se întâmplă, de asemenea, atunci când o celulă are un aport inadecvat de oxigen, ceea ce se poate întâmpla cu celulele musculare în timpul exercițiilor fizice intense).  Acumularea de acid lactic în sânge – numită acidoză lactică – este asociată cu oboseala musculară și ar putea deteriora țesutul muscular și nervos.

Celulele musculare și nervoase folosesc ATP-ul derivat din mitocondrii că principală sursă de energie.  Efectele combinate ale lipsei de energie și ale acumulării de toxine în aceste celule pot duce la numeroase simptome musculare și neurologice.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend