Care sunt cauzele narcolepsiei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Narcolepsia poate avea mai multe cauze.  Aproape toate persoanele cu narcolepsie care suferă de cataplexie au niveluri extrem de scăzute ale hipocretinei, o substanță chimică naturală, care promovează starea de veghe și reglează somnul REM.  Nivelurile de hipocretină sunt de obicei normale la persoanele care au narcolepsie fără cataplexie.

Deși cauza narcolepsiei nu este complet înțeleasă, cercetările actuale sugerează că narcolepsia poate fi rezultatul unei combinații de factori care acționează împreună pentru a provoca o lipsă de hipocretină. Acești factori includ:

Tulburări autoimune.  Atunci când este prezentă cataplexia, cauza este cel mai adesea pierderea celulelor cerebrale care produc hipocretină.  Deși motivul acestei pierderi de celule este necunoscut, se pare că este legat de anomalii ale sistemului imunitar.  Tulburările autoimune apar atunci când sistemul imunitar al organismului se întoarce împotriva lui însuși și atacă din greșeală celulele sau țesuturile sănătoase.  Cercetătorii cred că, la persoanele cu narcolepsie, sistemul imunitar al organismului atacă selectiv celulele cerebrale care conțin hipocretină, din cauza unei combinații de factori genetici și de mediu.

Antecedente familiale.  Cele mai multe cazuri de narcolepsie sunt sporadice, ceea ce înseamnă că tulburarea apare la persoane fără antecedente familiale cunoscute.  Cu toate acestea, uneori apar clustere în familii – până la 10 la sută dintre persoanele diagnosticate cu narcolepsie cu cataplexie raportează că au o rudă apropiată cu simptome similare.

Leziuni cerebrale.  Rareori, narcolepsia rezultă în urma unor leziuni traumatice la nivelul unor părți ale creierului care reglează starea de veghe și somnul REM sau în urma unor tumori și alte boli în aceleași regiuni.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend