Care sunt cauzele sclerozei laterale amiotrofice?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cauza SLA nu este cunoscută, iar oamenii de știință nu știu încă de ce SLA lovește unele persoane și nu altele. Cu toate acestea, dovezile științifice sugerează că atât genetica, cât și mediul joacă un rol în degenerarea neuronilor motori și în dezvoltarea SLA.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Genetica

În 1993, oamenii de știință susținuți de National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) au descoperit că mutațiile genei SOD1 erau asociate cu unele cazuri de SLA familială. De atunci, au fost identificate mai mult de o duzină de mutații genetice suplimentare, multe dintre ele prin cercetări susținute de NINDS.

Cercetările privind anumite mutații genetice sugerează că modificările în procesarea moleculelor de ARN pot duce la degenerarea neuronilor motori legată de SLA. Moleculele de ARN sunt implicate în producția de molecule în celulă și în activitatea genelor.

Alte mutații genetice indică faptul că ar putea exista defecte în reciclarea proteinelor – un proces natural în care proteinele care funcționează defectuos sunt descompuse și folosite pentru a construi altele noi, funcționale. Altele indică posibile defecte în structura și forma neuronilor motori, precum și o sensibilitate crescută la toxinele din mediul înconjurător.

Factori de mediu

Cercetătorii studiază impactul factorilor de mediu, cum ar fi expunerea la agenți toxici sau infecțioși, viruși, traumatisme fizice, alimentația și factorii comportamentali și ocupaționali. De exemplu, expunerea la toxine în timpul războiului sau activitatea fizică intensă sunt posibile motive pentru care unii veterani și atleți pot avea un risc crescut de a dezvolta SLA. Cercetările în curs de desfășurare pot arăta că unii factori sunt implicați în dezvoltarea sau progresia bolii.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend