Care sunt cauzele sindromului Brugada?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sindromul Brugada este o tulburare de ritm cardiac. Fiecare bătaie a inimii este declanșată de un impuls electric generat de celule speciale din camera superioară dreaptă a inimii. Porii minusculi, numiți canale, de pe fiecare dintre aceste celule direcționează această activitate electrică, care face ca inima să bată.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

În cazul sindromului Brugada, un defect al acestor canale face ca inima dumneavoastră să bată anormal de repede, creând un ritm cardiac periculos (fibrilație ventriculară).

Ca urmare, inima dumneavoastră nu pompează suficient sânge către restul corpului. Puteți leșina dacă ritmul anormal durează puțin timp. Moartea cardiacă subită poate surveni dacă bătăile anormale ale inimii nu se opresc.

Sindromul Brugada poate fi cauzat de:

Anomalie structurală a inimii dumneavoastră, care poate fi greu de detectat
Un dezechilibru în substanțele chimice care ajută la trimiterea semnalelor electrice prin corpul dumneavoastră (electroliți)
Utilizarea anumitor medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală sau a cocainei

Factorii de risc pentru sindromul Brugada includ:

Antecedente familiale de sindrom Brugada. Această afecțiune este adesea transmisă din familie în familie (moștenită). Dacă alți membri ai familiei au avut sindrom Brugada, aveți un risc crescut de a avea și dumneavoastră.
Faptul că sunteți de sex masculin. Bărbații sunt mai frecvent diagnosticați cu sindromul Brugada decât femeile.
Rasa. Sindromul Brugada apare mai frecvent la asiatici decât la alte rase.
Febră. Febra nu provoacă sindromul Brugada, dar poate irita inima și poate declanșa leșin sau stop cardiac brusc la o persoană cu sindrom Brugada, în special la copii.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend