Care sunt complicațiile varicelor?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ulcere. Ulcerele dureroase se pot forma pe piele în apropierea varicelor, în special în apropierea gleznelor. O pată decolorată de pe piele începe de obicei înainte de formarea ulcerului. Consultați-vă imediat medicul dacă bănuiți că ați dezvoltat un ulcer.

Cheaguri de sânge. Ocazional, venele adânci în picioare se măresc. În astfel de cazuri, piciorul afectat poate deveni dureros și se poate umfla. Orice durere persistentă a picioarelor sau umflături necesită asistență medicală, deoarece poate indica un cheag de sânge – o afecțiune cunoscută medical sub numele de tromboflebită.

Sângerare. Ocazional, venele foarte apropiate de piele pot exploda. Acest lucru cauzează de obicei doar sângerări minore. Dar orice sângerare necesită îngrijire medicală.

Prevenirea

Nu există nicio modalitate de a preveni complet varicele. Dar îmbunătățirea circulației și a tonusului muscular vă poate reduce riscul de a dezvolta vene varicoase sau de a primi altele. Aceleași măsuri pe care le puteți lua pentru a trata disconfortul de la varice acasă pot ajuta la prevenirea varicelor, inclusiv:

Sportul

Monitorizarea greutatii

O dietă bogată în fibre și săruri

Evitarea tocurilor înalte și a ciorapilor strânși

Ridicarea picioarelor

Schimbarea regulată a poziției în șezut sau în picioare

Sursa.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend