Care sunt diferitele tipuri de pilule contraceptive?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există două tipuri principale de pilule contraceptive:

Pilule contraceptive combinate. Acest tip de pilulă conține atât estrogen cât și progestativ. Există o mare varietate de pilule combinate din care puteți alege, în funcție de frecvența cu care doriți să aveți menstruația și de doza de hormoni care este cea mai bună pentru dumneavoastră.

Minipilula. Acest tip de pilulă conține doar progestativ. Minipilula nu oferă la fel de multe opțiuni ca și pilulele combinate. În fiecare pachet de pilule, toate pilulele conțin aceeași cantitate de progestativ și toate pilulele sunt active. Doza de progestativ dintr-o minipilulă este mai mică decât doza de progestativ din orice pilulă combinată.

Pilulele contraceptive combinate vin în diferite amestecuri de pilule active și inactive, în funcție de frecvența cu care doriți să aveți menstruația:

Convenționale. Pachetele convenționale conțin de obicei 21 de pastile active și șapte pastile inactive, sau 24 de pastile active și patru pastile inactive. Sângerările apar în fiecare lună când luați pilulele inactive.

Dozare continuă sau ciclu prelungit. Aceste pachete conțin de obicei 84 de pastile active și șapte pastile inactive. Sângerările apar în general doar de patru ori pe an, în perioada în care luați pastilele inactive. Sunt disponibile, de asemenea, formulări care conțin numai pilule active – eliminând sângerările.

Pilulele contraceptive combinate sunt, de asemenea, clasificate în funcție de faptul că doza de hormoni din pilulele active rămâne aceeași sau variază:

Monofazice. În acest tip de pilule contraceptive combinate, fiecare pilulă activă conține aceleași cantități de estrogen și progestativ.

Multifazică. În acest tip de pilulă contraceptivă combinată, cantitățile de hormoni din pilulele active variază.

Majoritatea pilulelor contraceptive combinate conțin între 10 și 35 micrograme de etinilestradiol, un fel de estrogen. Femeile care sunt sensibile la hormoni pot beneficia de administrarea unei pilule care conține o doză de estrogen la capătul inferior al acestui interval. Cu toate acestea, pilulele cu doză mică pot avea ca rezultat mai multe sângerări de întrerupere – sângerări sau pete între menstruații – decât pilulele cu doză mai mare.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend