Care sunt efectele hipertensiunii asupra corpului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Deoarece hipertensiunea este adesea o afecțiune silențioasă, aceasta poate provoca leziuni corpului dumneavoastră de ani de zile înainte ca simptomele să devină evidente. Dacă hipertensiunea nu este tratată, s-ar putea să vă confruntați cu complicații grave, chiar fatale. Complicațiile hipertensiunii includ următoarele:

Arterele deteriorate

Arterele sănătoase sunt flexibile și puternice. Sângele curge liber și neobstrucționat prin arterele și vasele sănătoase. Hipertensiunea arterială face arterele mai dure, mai strânse și mai puțin elastice. Aceste daune facilitează depunerea grăsimilor dietetice în arterele dumneavoastră și restricționarea fluxului sanguin. Aceste daune pot duce la creșterea tensiunii arteriale, blocaje și, în cele din urmă, atac de cord și accident vascular cerebral.

Inima avariată

Hipertensiunea îți face inima să lucreze prea mult. Presiunea crescută din vasele de sânge forțează mușchii inimii să pompeze mai frecvent și cu mai multă forță decât ar trebui să facă o inimă sănătoasă. Acest lucru poate cauza o inimă mărită. O inimă mărită vă crește riscul pentru următoarele:

  • insuficienta cardiaca
  • aritmii
  • moarte subită
  • infarct

Creierul deteriorat

Creierul dvs. se bazează pe un aport sănătos de sânge bogat în oxigen pentru a funcționa corect. Tensiunea arterială ridicată poate reduce aportul de sânge al creierului:

  • Blocajele temporare ale fluxului sanguin către creier se numesc atacuri ischemice tranzitorii (TIA).
  • Blocajele semnificative ale fluxului sanguin determină moartea celulelor creierului. Acest lucru este cunoscut sub numele de accident vascular cerebral.

Hipertensiunea arterială necontrolată vă poate afecta, de asemenea, memoria și capacitatea de a învăța, de a vă aminti, de a vorbi și de a raționa. Tratarea hipertensiunii arteriale nu șterge sau inversează efectele hipertensiunii necontrolate. Cu toate acestea, reduce riscurile pentru problemele viitoare.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend