Care sunt medicamentele anti-COVID în curs de dezvoltare în prezent?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Primele medicamente antivirale eficiente împotriva coronavirusului 2019 (COVID-19) au fost aprobate recent în Regatul Unit și în SUA. Alte câteva sunt încă în curs de investigare. În Microbiologia mediului, un cercetător de la Laboratorul de tehnologie genetică a explorat ceea ce știm până acum.

Tocilizumab
Tocilizumab este un inhibitor al receptorului IL-6 care se poate lega de receptorul IL-6 pentru a inhiba transducția semnalului. Cercetătorii greci au observat că, la unii pacienți cu COVID-19 grav, monocitele CD14 prezentau o expresie scăzută a antigenului leucocitar uman (HLA)-DR. IL-6 a fost crescută la acești pacienți și se știe că inhibă expresia HLA-DR. În plus, cercetătorii chinezi au identificat niveluri ridicate de IL-6 ca biomarkeri ai COVID-19 sever, alături de ARN-ul viral din sânge.

Un studiu de urmărire la scară mică a arătat reducerea febrei la toți cei 21 de pacienți cărora li s-a administrat tocilizumab și revenirea la niveluri normale a markerului de infecție CRP și îmbunătățirea saturației de oxigen.

Într-un studiu la scară mai mare, medicamentul a dus la o reducere semnificativă a necesității de ventilație mecanică și a decesului în comparație cu terapia standard, fie că a fost administrat intravenos, fie că a fost administrat în mod subcutanat.

Mai multe studii efectuate în SUA au prezentat rezultate contrastante, unul dintre ele arătând o mortalitate redusă, dar o probabilitate crescută de suprainfecții, un al doilea arătând o mortalitate redusă, dar numai la pacienții cu CRP peste un anumit nivel de bază la începutul tratamentului, iar un al treilea nu a arătat niciun efect.

Un studiu efectuat în Marea Britanie a arătat o reducere de 9% a mortalității. Alte câteva studii corporative și internaționale au continuat să arate rezultate contradictorii. Autorii sugerează că rezultatele variabile evidențiază problemele legate de studiile clinice mai mici și sugerează că tocilizumab are probabil efecte mai puternice în anumite populații de pacienți aflați în anumite stadii de infecție.

Anakinra
Anakinra este un alt antagonist al IL care întrerupe căile IL-1/6. Primele studii franceze efectuate pe 12 pacienți au arătat o scădere semnificativă a temperaturii, un marker al inflamației și dezvoltarea independenței față de oxigen și o mai mică nevoie de ventilație. Un studiu puțin mai amplu, efectuat pe 52 de persoane franceze cu COVID-19 severă, a arătat o reducere semnificativă a mortalității și o scădere a nivelului CRP.

Studii la scară mică în nordul Italiei și la Milano au arătat rezultate similare, studiul din Milano explorând efectele Anakinra cu metilprednisolon – care a redus mortalitatea la 28 de zile la 14%, de la 36% la pacienții netratați.

Un studiu grec a arătat din nou rezultate similare, cu rate de spitalizare mult mai mici. Un studiu francez a arătat rezultate contrastante, fără nicio diferență în ceea ce privește supraviețuirea sau nivelul markerilor CRP la 90 de zile. Studiul a fost întrerupt pentru inutilitate. Cercetătorii au examinat o meta-analiză a datelor și au sugerat că nivelurile scăzute ale CRP pentru intrarea în studiul final au fost, probabil, cauza rezultatelor diferite și că Anakinra arată probabil un efect doar dacă este administrată devreme.

Baricitinib
Baricitinib este un inhibitor selectiv al Janus kinazelor JAK1/2. Acesta prezintă o activitate antiinflamatoare și a fost aprobat pentru tratamentul artritei. Kinazele JAK sunt tirozinkinaze care transduc semnale mediate de citokine – Baricitinib inhibă această cale de semnalizare, împiedicând declanșarea semnalelor inflamatorii.

Studiile preclinice au arătat o eficacitate în prevenirea inflamației la maimuțele infectate cu COVID-19, dar nu au avut activitate antivirală. Studiile la scară mică au arătat o mai mare recuperare atunci când este administrat în paralel cu terapia standard, scăderea temperaturii corporale și a nivelului de CRP, precum și o reducere a mortalității. Unul dintre aceste studii a avut ca rezultat trei din 15 decese, fără o cohortă de control pentru comparație. Testat împreună cu un antiviral, medicamentul a arătat un efect pozitiv mic, dar semnificativ, asupra recuperării, dar niciun efect asupra mortalității. Un studiu care a examinat medicamentul împreună cu corticosteroizi a arătat o reducere a mortalității, cu un efect mai mare la pacienții mai grav.

Dexametazonă
Un corticosteroid care are ca scop reducerea răspunsului imunitar pentru a preveni inflamația și intensificarea infecției dependentă de anticorpi, dexametazona este aprobată pentru tratarea mai multor boli. Un studiu efectuat pe 2104 pacienți din Marea Britanie a arătat o reducere semnificativă a mortalității la 28 de zile. Cu toate acestea, la cei care nu au necesitat suport de oxigen, ratele de deces au fost mai mari cu dexametazonă decât fără. Testele care foloseau glucocorticoizi au fost oprite la nivel mondial, dar dexametazona este folosită în prezent pentru cazurile mai grave.

Concluzie


Cercetătorii au examinat alte câteva medicamente, inclusiv fluvoxamina – promițătoare, dar nu există încă suficiente date, metilprednisolon – cu unele rezultate extrem de contradictorii, hidrocortizon – care nu a arătat niciun beneficiu și un risc mai mare de deces, și glucocorticoizi inhalați – care, din nou, au arătat un efect redus.

Pe măsură ce schemele de vaccinare în masă stagnează și continuă să apară noi variante cu capacitatea de a se sustrage atât imunității naturale, cât și celei induse de vaccin, această trecere în revistă dezvăluie câteva medicamente promițătoare care ar putea ajuta la prevenirea revenirii pandemiei.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend