Care sunt remediile pentru respirația urât mirositoare?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Spălați și folosiți ața dentară în mod regulat. Nu uitați să periați și limba, pentru a îndepărta bacteriile de pe suprafața ei. Periajul limbii poate ajuta în cazul respirației urât mirositoare cauzate de alimentele pe care le-a mâncat o persoană.

Mergeți la un dentist în mod regulat pentru controale și pentru a vă asigura că protezele dentare sau aparatele dentare sunt montate și curățate corespunzător (și curățați bine protezele dentare în fiecare noapte).

Renunțați la fumat sau la folosirea tutunului de mestecat.

Guma de mestecat fără zahăr și bomboanele fără zahăr pot, de asemenea, să împiedice uscarea gurii.
Păstrați gura umedă bând apă și mestecând gumă fără zahăr sau bomboane tari fără zahăr pentru a stimula producția de salivă. Consumați o dietă cu alimente care trebuie mestecate bine pentru a menține fluxul de salivă. Alimentele care necesită multă mestecare, cum ar fi merele sau morcovii, sunt opțiuni bune.
Apa de gură fără prescripție medicală poate ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează respirația urât mirositoare și poate masca temporar mirosurile de respirație urât mirositoare, dar este posibil să nu trateze cauza de bază.

Remediile naturale folosite în tratamentul respirației urât mirositoare includ mestecatul de mentă sau pătrunjel.

Dacă respirația urât mirositoare se datorează unei probleme de sănătate, cum ar fi o infecție a sinusurilor, diabet, refluxul acid (boala de reflux gastroesofagian) etc., atunci problema medicală de bază trebuie tratată.

În cazul în care respirația urât mirositoare este un efect secundar al administrării unui medicament, discutați cu un profesionist din domeniul sănătății dacă există alte opțiuni de medicație care pot fi luate. Nu întrerupeți niciodată administrarea unui medicament fără să vă consultați mai întâi cu profesionistul din domeniul sănătății.

Pentru pacienții care suferă de gură uscată (xerostomie), saliva artificială poate fi prescrisă de un medic dentist.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend