Care sunt semnele de constipație infantilă? Și care este cel mai bun mod de a o trata?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Constipația sugarului nu este comună. Cu toate acestea, bebelușul dvs. ar putea avea constipație infantilă dacă are:

Scaune dure sau sub formă de pelete
Scaune care par greu de eliminat, ceea ce face ca bebelușul să își arcuiește spatele sau să plângă
Mișcări intestinale rare sau mai puțin frecvente
Dacă nou-născutul dvs. pare constipat, contactați medicul său pentru sfaturi. Dar rețineți că volumul normal de scaune pe care le elimină un sugar variază în funcție de vârsta sa și de ceea ce mănâncă. De asemenea, sugarii au mușchii abdominali slabi și adesea fac eforturi în timpul scaunelor. Constipația sugarului este puțin probabilă dacă bebelușul dumneavoastră elimină un scaun moale după câteva minute de efort.

Constipația infantilă începe adesea atunci când un bebeluș începe să mănânce alimente solide. Dacă bebelușul dvs. pare constipat, luați în considerare modificări simple ale dietei:

Apă sau suc de fructe. Oferiți-i bebelușului o cantitate mică de apă sau o porție zilnică de suc de mere, de prune sau de pere 100 la sută, în plus față de alimentația obișnuită. Aceste sucuri conțin sorbitol, un îndulcitor care acționează ca un laxativ. Începeți cu 60 până la 120 mililitri și experimentați pentru a determina dacă bebelușul are nevoie de mai mult sau mai puțin.


Hrană pentru bebeluși. Dacă bebelușul mănâncă alimente solide, încercați piure de mazăre sau prune uscate, care conțin mai multe fibre decât alte fructe și legume. Oferiți-i cereale integrale, orz sau cereale cu mai multe boabe, care conțin mai multe fibre decât cerealele de orez.


Dacă bebelușul dvs. se chinuie, au trecut câteva zile de la ultima sa defecație și schimbările alimentare nu au fost eficiente, ar putea fi de ajutor să plasați un supozitor de glicerină pentru sugari în anusul bebelușului. Cu toate acestea, supozitoarele de glicerină sunt destinate doar pentru utilizare ocazională. Nu folosiți ulei mineral, laxative stimulante sau clisme pentru a trata constipația sugarului.

Rareori, constipația sugarului este cauzată de o afecțiune de bază, cum ar fi boala Hirschsprung, hipotiroidismul sau fibroza chistică. În cazul în care constipația sugarului persistă în ciuda modificărilor alimentare sau este însoțită de alte semne sau simptome – cum ar fi vărsături sau slăbiciune – contactați medicul copilului.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend