Care sunt simptomele artritei reactive?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Semnele și simptomele artritei reactive încep, în general, la una până la patru săptămâni după expunerea la o infecție declanșatoare. Acestea pot include:

Durere și rigiditate. Durerea articulară asociată cu artrită reactivă apare cel mai frecvent la genunchi, glezne și picioare. De asemenea, este posibil să aveți dureri la nivelul călcâielor, al spatelui sau al feselor.

Inflamația ochilor. Multe persoane care au artrită reactivă dezvoltă, de asemenea, o inflamație a ochilor (conjunctivită).

Probleme urinare. Poate apărea o frecvență crescută și disconfort în timpul urinării, la fel ca și inflamația prostatei sau a colului uterin.

Inflamație a țesutului moale acolo unde intră în os (entesită). Aceasta poate include mușchii, tendoanele și ligamentele.

Umflarea degetelor de la picioare sau de la mâini. În unele cazuri, degetele de la picioare sau de la mâini ar putea deveni atât de umflate încât să semene cu niște cârnați.

Probleme ale pielii. Artrita reactivă vă poate afecta pielea într-o varietate de moduri, inclusiv o erupție pe tălpi și palme și răni la nivelul gurii.

Dureri în zona lombară. Durerea tinde să fie mai puternică noaptea sau dimineața.

Când trebuie să consultați un medic

Dacă dezvoltați dureri articulare în decurs de o lună după ce ați avut diaree sau o infecție genitală, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Sursa.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend