Care sunt simptomele gripei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Gripă are o perioadă scurtă de incubație, intervalul dintre expunerea la virus și apariția simptomelor este de obicei de două-trei zile și rareori mai mare de 5 zile. Deveniți contagios cu aproximativ o zi înainte de a începe să vă simțiți rău, iar simptomele durează între trei și șapte zile. În general, dacă sunteți simptomatic, sunteți infecțios și trebuie să luați măsuri pentru a evita răspândirea infecției la alte persoane.

Deși infecția cu gripă este limitată la tractul respirator (nas, gât și căi respiratorii), aceasta produce simptome generalizate în tot corpul, deoarece sistemul imunitar luptă împotriva virusului. Majoritatea oamenilor se plâng de frisoane și febră mare, dureri musculare, senzație de oboseală, dureri de cap, dureri în gât și tuse.

La copii, gripa poate declanșa, de asemenea, dureri abdominale, greață, vărsături și diaree.

Crizele de gastroenterită la adulți sunt deseori denumite în mod eronat “gripă gastrică”, dar acestea sunt de fapt cauzate de diferite clase de virusuri și bacterii.

În urma unui episod de gripă vă puteți simți obosit și, ocazional, deprimat, timp de câteva trei săptămâni. Acest lucru este normal și, de obicei, se rezolvă spontan.

Diagnosticarea gripei

În cele mai multe cazuri, diagnosticul de gripă poate fi pus doar pe baza simptomelor, în special în perioadele de mare prevalență. Cu toate acestea, uneori este utilă confirmarea acestuia cu teste de laborator, de exemplu la pacienții care se simt foarte rău, sau pentru a exclude dacă sunt necesare antibiotice (deoarece infecțiile virale nu răspund la antibiotice).

În cazul în care acest lucru este necesar, diagnosticul se face prin prelevarea unui tampon din nas și gât. Se folosește un test PCR (reacția în lanț a polimerazei) pentru a sonda proba pentru prezența codului genetic viral, confirmând infecția.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend