Care sunt simptomele malformaţiilor arteriovenoase?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Simptomele pot varia foarte mult în ceea ce privește gravitatea; la unele persoane, gravitatea simptomelor devine debilitantă sau chiar pune în pericol viața.

Convulsiile și durerile de cap care pot fi severe sunt cele mai generalizate simptome ale MAV, dar nu a fost identificat un anumit tip de convulsii sau de dureri de cap.  Convulsiile pot fi focale (ceea ce înseamnă că implică o mică parte a creierului) sau generalizate (răspândite).  Durerile de cap pot varia foarte mult în ceea ce privește frecvența, durata și intensitatea, devenind uneori la fel de severe ca și migrenele.  Durerea poate fi doar pe o parte a capului său pe mai multe părți.  Uneori, o durere de cap care afectează în mod constant o parte a capului poate fi strâns legată de locul unde se află o MAV.

De asemenea, MAV-urile pot provoca o gamă largă de simptome neurologice mai specifice, care variază de la o persoană la alta, în principal în funcție de localizarea MAV-ului.  Astfel de simptome pot include:

  • slăbiciune musculară sau paralizie la nivelul unei părți a corpului
  • o pierdere a coordonării (ataxie) care poate duce la probleme cum ar fi tulburări de mers
  • dificultăți în realizarea unor sarcini care necesită planificare (apraxie)
  • dureri de spate sau slăbiciune la nivelul extremităților inferioare cauzate de o MAV spinal
  • amețeli
  • probleme vizuale, cum ar fi pierderea unei părți a câmpului vizual, incapacitatea de a controla mișcările ochilor sau umflarea unei părți a nervului optic
  • dificultăți de vorbire sau de înțelegere a limbajului (afazie)
  • senzații anormale, cum ar fi amorțeală, furnicături sau dureri spontane
  • deficite de memorie
  • confuzie, halucinații sau demență.

MAV-urile pot provoca, de asemenea, tulburări subtile de învățare sau de comportament la unele persoane în timpul copilăriei sau adolescenței, cu mult înainte ca simptomele mai evidente să apară.

Simptomele cauzate de MAV pot apărea la orice vârstă.  Deoarece anomaliile tind să rezulte dintr-o acumulare lentă de leziuni neurologice de-a lungul timpului, ele sunt cel mai adesea observate când oamenii au douăzeci de ani sau mai mult.  Dacă MAV-urile nu devin simptomatice până când oamenii ajung la sfârșitul anilor patruzeci sau începutul anilor cincizeci, acestea tind să rămână stabile și este mai puțin probabil să producă simptome.  Unele femei însărcinate pot prezenta o apariție bruscă sau o agravare a simptomelor din cauza modificărilor cardiovasculare însoțitoare, în special creșteri ale volumului de sânge și ale tensiunii arteriale.

Deși cele mai multe MAV neurologice au foarte puține simptome semnificative, dacă nu chiar niciuna, un tip deosebit de grav de MAV determină apariția simptomelor la naștere sau foarte curând după naștere.  Denumită defect al venei lui Galen, după numele vasului sanguin principal implicat, această leziune este localizată în profunzimea creierului.  Este frecvent asociată cu hidrocefalie (o acumulare de lichid în anumite spații din creier, adesea cu o mărire vizibilă a capului), vene umflate vizibile pe scalp, convulsii, incapacitate de creștere și insuficiență cardiacă congestivă.  Copiii născuți cu această afecțiune care supraviețuiesc după copilărie rămân adesea cu probleme de dezvoltare.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend