Care sunt simptomele tremorului și cum se clasifică acesta?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Simptomele tremorului pot include:

  • o tremurătură ritmică a mâinilor, brațelor, capului, picioarelor sau trunchiului
  • voce tremurătoare
  • dificultăți de scriere sau de desen
  • probleme în ținerea și controlul ustensilelor, cum ar fi o lingură.

Unele tremurături pot fi declanșate de sau se pot agrava în perioadele de stres sau emoții puternice, atunci când o persoană este epuizată fizic sau când o persoană se află în anumite posturi sau face anumite mișcări.

Cum este clasificat tremorul?

Tremorul poate fi clasificat în două categorii principale:

Tremorul de repaus apare atunci când mușchiul este relaxat, cum ar fi atunci când mâinile se odihnesc pe genunchi.  În cazul acestei tulburări, mâinile, brațele sau picioarele unei persoane pot tremura chiar și atunci când sunt în repaus.  Adesea, tremorul afectează doar mâna sau degetele.  Acest tip de tremor este adesea întâlnit la persoanele cu boala Parkinson și se numește tremor de “rostogolire a pastilelor”, deoarece mișcările circulare ale degetelor și ale mâinilor seamănă cu rostogolirea unor obiecte mici sau a unor pastile în mână. 

Tremorul de acțiune apare la mișcarea voluntară a unui mușchi. Majoritatea tipurilor de tremor sunt considerate tremor de acțiune.  Există mai multe subclasificări ale tremorului de acțiune, dintre care multe se suprapun.

Tremorul postural apare atunci când o persoană menține o poziție împotriva gravitației, cum ar fi ținerea brațelor întinse.

Tremorul cinetic este asociat cu orice mișcare voluntară, cum ar fi mișcarea încheieturilor mâinilor în sus și în jos sau închiderea și deschiderea ochilor.

Tremorul de intenție este produs cu mișcarea intenționată spre o țintă, cum ar fi ridicarea unui deget pentru a atinge nasul.  În mod obișnuit, tremorul se va agrava pe măsură ce individul se apropie de țintă.

Tremorul specific sarcinii apare doar atunci când se execută sarcini de înaltă calificare, orientate spre scop, cum ar fi scrisul de mână sau vorbitul.

Tremorul izometric apare în timpul unei contracții musculare voluntare care nu este însoțită de nicio mișcare, cum ar fi ținerea unei cărți grele sau a unei gantere în aceeași poziție.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: tremor

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend