Care sunt tipurile de dezlipire a retinei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există trei tipuri diferite de dezlipire de retină:

Reagmatogenă. Aceste tipuri de dezlipire de retină sunt cele mai frecvente. Dezlipirea regmatogenă este cauzată de o gaură sau o ruptură în retină care permite fluidului să treacă și să se adune sub retină, îndepărtând retina de țesuturile subiacente. Zonele în care se desprinde retina își pierd alimentarea cu sânge și nu mai funcționează, ceea ce vă face să pierdeți vederea.

Cea mai frecventă cauză a desprinderii regematogene este îmbătrânirea. Pe măsură ce îmbătrâniți, materialul gelatinos care umple interiorul ochiului dumneavoastră, cunoscut sub numele de vitros (VIT-ree-us), își poate schimba consistența și se poate micșora sau poate deveni mai lichid. În mod normal, vitrosul se separă de suprafața retinei fără complicații – o afecțiune comună numită dezlipire vitreană posterioară (PVD). O complicație a acestei separări este o ruptură.

Pe măsură ce vitrosul se separă sau se desprinde de pe retină, acesta poate trage de retină cu suficientă forță pentru a crea o ruptură retiniană. Lăsat netratat, vitreul lichid poate trece prin ruptură în spațiul din spatele retinei, provocând detașarea retinei.

Tractional. Acest tip de dezlipire poate apărea atunci când țesutul cicatricial crește pe suprafața retinei, determinând reţină să se îndepărteze de partea din spate a ochiului. Dezlipirea tracțională este întâlnită de obicei la persoanele care au diabetul slab controlat sau alte afecțiuni.

Exudativă. În acest tip de dezlipire, sub retină se acumulează lichid, dar nu există găuri sau rupturi în retină. Dezlipirea exsudativă poate fi cauzată de degenerescența maculară legată de vârstă, leziuni ale ochiului, tumori sau tulburări inflamatorii.

Sursa.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Informează-te mai mult

Articole suplimentare

Send this to a friend