Care sunt tipurile de spina bifida?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Există patru tipuri de spina bifida: occulta, defecte de tub neural închis, meningocele și mielomeningocele.  Simptomele de spina bifida variază de la o persoană la alta, în funcție de tipul și nivelul de implicare. 

Occulta

Occulta este cea mai ușoară și cea mai frecventă formă, în care unul sau mai multe oase ale coloanei vertebrale (numite vertebre) sunt malformate.  Denumirea “occulta”, care înseamnă “ascuns”, indică faptul că un strat de piele acoperă deschiderea din oasele coloanei vertebrale.  Este adesea descoperit din greșeală la o radiografie sau la un test similar.  Această formă de spina bifida provoacă foarte rar dizabilități sau simptome.

Defectele de tub neural închis

Defectele de tub neural închis sunt un grup divers de defecte în care coloana vertebrală poate avea malformații ale grăsimii, ale oaselor sau ale membranelor (numite meninge) care acoperă măduva spinării.  Multe dintre aceste defecte ale tubului neural necesită o intervenție chirurgicală în copilărie.  Persoanele cu acest tip de spina bifida pot avea slăbiciune a picioarelor și probleme cu controlul intestinelor și al vezicii urinare.  Aceste probleme se pot schimba sau pot progresa pe măsură ce copiii cresc.  Este important să aveți o urmărire atentă cu medicii pentru a minimiza aceste schimbări pe cât posibil.

Meningocelul

Meningocelul apare atunci când un sac de lichid spinal iese prin coloana vertebrală.  Acest lichid se află în mod normal doar în jurul creierului și al coloanei vertebrale, dar o problemă cu învelișul osos de deasupra coloanei vertebrale îi permite să iasă în acest caz.  Malformația nu conține nervi și poate sau nu să fie acoperită de un strat de piele.  Persoanele cu meningocele pot avea simptome minore.

Mielomeningocele

Mielomeningocele este cea mai severă formă de spina bifida.  O porțiune a măduvei spinării sau a nervilor este expusă într-un sac printr-o deschidere în coloana vertebrală care poate fi sau nu acoperită de meninge.  Deschiderea poate fi închisă de către chirurgi în timp ce bebelușul se află în uter sau la scurt timp după ce se naște.  Cele mai multe persoane cu mielomeningocel au modificări ale structurii creierului, slăbiciune la nivelul picioarelor și disfuncții urinare și intestinale.  Mielomeningocele este adesea numit o afecțiune de tip fulg de zăpadă, deoarece nu există două persoane cu această afecțiune care să fie la fel.  În mod obișnuit, cu cât mai jos în coloana vertebrală apare deschiderea se referă la mai puține simptome la persoana respectivă.  Persoanele cu mielomeningocel necesită o urmărire atentă din partea medicilor pe tot parcursul copilăriei și a vieții pentru a le maximiza funcția și a preveni complicațiile, cum ar fi insuficiența renală.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend