Cartofi cu carne de porc la cuptor


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Asocierea dintre carne și cartofi e una dintre cele mai controversate asocieri din alimentație în mediul online. Sunt multe păreri care susțin cu tărie că această combinație- cartofii și carnea nu se asociază, fiind greu de digerat și astfel combinația de proteine cu carbohidrați trebuie evitată.

Însă această combinație se găsește în multe din superalimente: nucile, care au 65 g de grăsimi, dar și 13 g de carbohidrați și 15 g proteine, leguminoasele, ca lintea, mazărea sau năutul, cu 20-25 g carbohidrați și 9 g proteine pe 100 de grame de leguminoase fierte . Astfel nu combinația e greșită, ci modul de gătire- prăjit sau gătit cu mult ulei, o carne roșie grasă și fără fibre care să întârzie absorbția grăsimilor și a carbohidraților.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Astfel o farfurie sănătoasă și echilibrată de prânz e următoarea: cartofi la cuptor cu ierburi, pulpă de porc și salată de vară.

Am gătit carnea separat, pentru ca grăsimea din ea să nu ajungă în cartofi, deoarece amidonul din ei o va absorbi foarte repede!

Carnea a fost lăsată în baiț, la 500 g carne crudă am folosit o lingură de muștar Dijon fără zahăr, o linguriță de miere și una de ulei , sare, piper, boia dulce, cimbru și rozmarin.

Iar pentru cartofi am folosit sare, piper, rozmarin și mărar!

Pentru o porție:

120 g pulpă de porc la cuptor

100 g cartofi la cuptor

300 g salată verde, roșii, castravede, ridiche și o linguriță de ulei

Informații nutriționale: 420 kcal, 28 g carbohidrați, 29.3 g proteine, 5.7 g lipide și 5.6 g fibre.

Astfel, o farfurie echilibrată are jumătate legume, un sfert proteină de bună calitate, fără multe grăsimi ( deoarece multe grăsimi au multe calorii) și un sfert carbohidrat!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend