Cât de multă vitamina C este prea mult?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Deoarece vitamina C este solubilă în apă, iar organismul dumneavoastră elimină excesul de vitamina C în câteva ore după ce o consumați, este destul de dificil să consumați prea multă.

De fapt, este aproape imposibil să obțineți prea multă vitamina C doar din alimentație. La persoanele sănătoase, orice cantitate suplimentară de vitamina C consumată peste cantitatea zilnică recomandată este pur și simplu eliminată din organism.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, ar trebui să consumați 29 de portocale sau 13 ardei grași înainte ca aportul dumneavoastră să atingă limita superioară tolerabilă.

Cu toate acestea, riscurile de supradozaj de vitamina C sunt mai mari atunci când oamenii iau suplimente și este posibil să consumați prea multă vitamina în anumite circumstanțe.

De exemplu, cei care suferă de afecțiuni care cresc riscul de supraîncărcare cu fier sau sunt predispuși la pietre la rinichi ar trebui să fie prudenți în ceea ce privește aportul de vitamina C.

Toate efectele adverse ale vitaminei C, inclusiv tulburările digestive și pietrele la rinichi, par să apară atunci când oamenii o iau în mega doze mai mari de 2.000 mg.

Dacă alegeți să luați un supliment de vitamina C, cel mai bine este să alegeți unul care să nu conțină mai mult de 100% din necesarul dumneavoastră zilnic. Asta înseamnă 90 mg pe zi pentru bărbați și 75 mg pe zi pentru femei.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend