Cât de sigur este să călătorești cu transportul public pe fondul COVID-19?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

De la sfârșitul anului 2019, lumea se confruntă cu pandemia de boală coronavirus 2019 (COVID-19) și se confruntă cu o provocare copleșitoare de a controla răspândirea bolii. În majoritatea țărilor în care s-au înregistrat cazuri sporite de COVID-19, guvernele locale au pus în aplicare restricții, cum ar fi închiderile și distanțarea socială, pentru a încetini răspândirea bolii. Cercetările au arătat că astfel de restricții sunt imperative în reducerea răspândirii COVID-19.

În Coreea de Sud, sistemele de transport public sunt alcătuite în principal din autobuze și șine urbane. Cu toate acestea, de când a început pandemia, cererea de transport public a scăzut drastic. Pentru a oferi cel mai sigur mediu posibil în transportul public, guvernul Coreei de Sud a emis orientări de siguranță, inclusiv menținerea unei distanțe de siguranță față de ceilalți, purtarea de măști pentru față, călătoria în afara orelor de vârf și evitarea spațiilor aglomerate.

Cu toate acestea, utilizarea transportului public este considerată în continuare ca fiind un risc ridicat din cauza transmisibilității ridicate asociate cu COVID 19, iar un număr mare de persoane sunt asimptomatice. Astfel, se justifică un nivel ridicat de anxietate în ceea ce privește transportul public, în special în cazul persoanelor considerate vulnerabile. Mai multe studii au arătat că transportul public este o sursă semnificativă de transmitere în ceea ce privește pandemia.

Studiul


Contactul apropiat este considerat, de obicei, principala cale de transmitere cu COVID-19, ceea ce evidențiază importanța persoanelor asimptomatice. Astfel, este vital să se examineze modelele de călătorie și activitățile persoanelor infectate pentru a proteja mai bine populația și a controla răspândirea COVID-19.

În cadrul cercetărilor privind transportul public, studiile anterioare au utilizat diverse cadre sau rețele, cum ar fi Euclidian, Rețeaua neuronală și Rețeaua logistică inversă, pentru a simula caracteristicile de călătorie și modelele de călătorie ale pasagerilor în transportul public. Un alt studiu anterior a utilizat date de carduri inteligente pentru a examina modelul de întâlnire a pasagerilor din transportul public cu o rețea de întâlnire.

În acest studiu publicat în Science Advances, autorii au extins această cercetare propunând o Rețea de întâlniri în transportul public ponderată și variabilă în timp care a modelat procesul infecțios COVID-19 observat în transportul public. Călătoriile în transportul public analizate în acest studiu au prezentat un model de mobilitate cu regularitate repetată, ceea ce a permis modele reproductibile. Prin urmare, a fost analizat grupul de străini familiari (întâlniri frecvente ale utilizatorilor de transport public). Simularea efectuată a arătat modul în care utilizatorii de transport public sunt frecvent expuși la virus în timpul călătoriilor lor.

Purtarea măștii este o procedură de siguranță recomandată în Coreea de Sud pentru a ajuta la prevenirea răspândirii COVID-19. Cu toate acestea, este obligatorie în locuri publice, cum ar fi mijloacele de transport în comun. Autorii au testat eficacitatea celor mai comune măști purtate în Coreea de Sud prin determinarea numărului de concentrări și a ratei de reducere înainte și după purtarea măștii. Autorii au preparat o soluție de TiO2 Gamble de 5% pentru a imita fluidele pulmonare și particulele virale și au transformat-o în aerosoli pentru tuse cu ajutorul unui generator de ceață. Rezultatele acestei proceduri au demonstrat că purtarea măștii este la fel de eficientă ca și menținerea unei distanțe fizice de doi metri.

Evenimentele de amploare și adunările în masă pot crește răspândirea COVID-19 prin intermediul călătorilor care participă la astfel de evenimente și care transportă virusul în zone noi. De asemenea, în cazul evenimentelor de amploare, poate însemna creșterea numărului și a duratei în transportul public, ceea ce crește numărul de întâlniri publice, sporind astfel șansele de transmitere a COVID-19. Rețeaua de întâlniri publice a demonstrat că variația cererii de transport public în funcție de fusul orar ar putea afecta în mod semnificativ nivelurile de congestionare. Prin urmare, variația nivelurilor de congestie a generat diferite modele de întâlniri în rețeaua de transport public. În plus, autorii acestui studiu demonstrează că durata contactului cu cetățenii infectați a fost strâns legată de congestia în transportul public.

Implicații

Contactul apropiat este, de obicei, calea principală de transmitere a COVID-19, subliniind pericolul asociat cu cazurile asimptomatice. O mai bună înțelegere a modelelor de călătorie poate contribui la atenuarea răspândirii COVID-19 în transportul public. Purtarea măștilor, deși este încă un subiect controversat, este obligatorie în transportul public din Coreea de Sud. Rezultatele acestui studiu arată că purtarea unei măști pe față poate fi la fel de eficientă în prevenirea răspândirii COVID-19 ca și păstrarea unei distanțe fizice de doi metri. În general, adunările în masă au ca rezultat un număr mai mare de persoane în transportul public, astfel încât măsurile de siguranță, cum ar fi măștile, sunt vitale pentru a preveni o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend