Cât este de periculos să iei Covid în timpul sarcinii?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Din nou, pentru că virusul este atât de nou, există puține date de continuat. Dar experții pot trage din trecut. CDC notează că femeile însărcinate care au suferit de alte coronavirusuri înrudite au șanse mai mari de a avea forme mai severe decât femeile însărcinate care nu suferă aceste infecții. Lucruri precum avortul spontan, nașterea prematură, nașterea mortală și o infecție mai severă au fost toate observate la femeile însărcinate cu alte coronavirusuri. Și o febră mare în primul trimestru de sarcină, indiferent de cauza acesteia, poate duce la malformații congenitale.

OK, inspiră adânc. Știm că sună foarte înfricoșător. Dar nu toate știrile sunt îngrozitoare, mai ales atunci când ne uităm la femeile însărcinate care au născut în timp ce erau bolnave de acest virus. Potrivit unui raport al OMS, care a analizat un eșantion mic de femei însărcinate cu COVID-19, majoritatea covârșitoare nu a avut cazuri severe. Dintre cele 147 de femei studiate, 8% au avut COVID-19 sever și 1% au fost critice.

Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi raportează că, în timp ce unele femei chineze cu simptome de coronavirus au născut copii prematuri, nu este clar dacă bebelușii s-au născut devreme din cauza infecției sau pentru că medicii au decis să riște o naștere prematură, deoarece mamele-la- fie nu erau bine. De asemenea, nu au văzut nicio dovadă că acest coronavirus anume provoacă avort spontan.

Poate trece virusul la copilul meu în timpul sarcinii sau al nașterii?

Judecând după femeile care au născut în timp ce au fost infectate cu acest coronavirus, răspunsul este că este puțin probabil – sau mai exact, că nu există dovezi definitive care să ateste acest lucru. COVID-19 este o boală transmisă în principal de la persoană la persoană prin picături (gândiți-vă la tuse și strănutul persoanelor infectate). Bebelușul dvs. poate fi expus la astfel de picături numai după naștere.

Într-un mic studiu care a analizat nouă gravide chineze infectate cu noul coronavirus în ultimul trimestru de sarcină, virusul nu a apărut în probele prelevate din lichidul lor amniotic sau din sângele din cordonul ombilical sau în tampoanele de gât ale nou-născuților. Cu toate acestea, într-un studiu puțin mai mare, trei nou-născuți de către femei cu COVID-19 au dat rezultate pozitive pentru virus. Ceilalți 30 de nou-născuți din grup au dat rezultate negative, iar cercetătorii nu sunt siguri dacă bebelușii care au dat rezultate pozitive au contractat cu adevărat virusul în uter sau dacă l-au luat la scurt timp după naștere.

Dacă am COVID-19 în momentul nașterii, voi avea nevoie de o cezariană?

Faptul că veți naște copilul pe cale naturală sau prin cezariană va depinde de o mulțime de factori și nu doar dacă aveți COVID-19.

Dar experții, sursa de încredere, spun că o livrare vaginală este favorabilă unei operații cezariene, cu condiția să fiți eligibil pentru o naștere naturală și nu vi se recomandă o cezariană din cauza altor factori. Efectuarea unei intervenții chirurgicale pe un corp deja slăbit cu un virus grav ar putea provoca complicații suplimentare, notează ei.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend