Cataracta şi diabetul


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă ai diabet, vizitele regulate la oftalmolog pentru examene oftalmologice sunt importante pentru a evita problemele oculare. Glicemia ridicată crește riscul apariției problemelor oculare. De fapt, diabetul este principala cauză de orbire la adulții cu vârsta cuprinsă între 20 și 74 de ani.

Dacă ai probleme cu ochii și diabet, nu cumpăra o pereche nouă de ochelari de îndată ce observi că ai vederea încețoșată. Ar putea fi doar o problemă temporară a ochilor care se dezvoltă rapid cu diabetul și este cauzată de nivelurile ridicate de zahăr din sânge.

Cataracta reprezintă încețoșarea lentilei normale a ochiului, numită cristalin. El este ceea ce ne permite să vedem și să ne concentrăm asupra unei imagini. Cataracta se produce atunci când cristalinul dezvoltă zone tulburi. De-a lungul timpului, aceste zone devin de obicei mai mari provocând o vedere neclară și în ceață și, în cele din urmă, orbire. Deși oricine poate face cataractă, persoanele cu diabet zaharat au aceste probleme oculare la o vârstă mai timpurie decât majoritatea și starea progresează mai rapid decât la persoanele fără diabet.

Dacă ai cataractă, există o zonă tulbure în cristalin care are ca rezultat incapacitatea de a focaliza lumina. Astfel este afectată vederea. Simptomele acestei probleme oculare la diabet includ vederea încețoșată.

În timpul operației de cataractă, cristalinul tulbure este îndepărtat sau curățat și înlocuit cu un cristalin artificial clar.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend