Câteva alimente care te ajută în depresie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Te simți deprimat? S-ar putea să fie din cauza dietei.
Există o legătură între alimentație și depresie. Deși nu există niciun aliment specific care să prevină sau să trateze depresia, o dietă sănătoasă vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit. Dacă vă simțiți deprimat, discutați cu medicul. De asemenea, nu uitați că niciun aliment nu poate înlocui medicamentele prescrise. Acestea fiind spuse, o alimentație bună vă ajută să vă simțiți cât mai bine. Nutrienții din alimente susțin creșterea, bunăstarea și repararea organismului. Fără vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase, corpul nostru nu poate funcționa la capacitate maximă.

Curcan
Curcanul conține triptofan, care este o substanță chimică cerebrală ce are un rol în sinteza serotoninei din creier. Se crede că serotonina influențează starea noastră de spirit. În afară de curcan, surse bune de triptofan includ puiul, tonul, soia, bananele, prunele uscate, ovăzul, pâinea, arahidele, laptele, brânza și chiar ciocolata. Alimentele bogate în triptofan pot fi alimente bune pentru a ajuta la combaterea depresiei.

Morcovi
Morcovii își obțin culoarea portocalie de la nutrientul beta-caroten, un antioxidant puternic. Studiile au arătat că persoanele cu niveluri mai ridicate de carotenoizi antioxidanți au fost mai puțin susceptibile de a avea simptome de depresie. Carotenoizii apar în mod natural în pigmenții roșii, galbeni și portocalii strălucitori din fructe și legume. Dovleacul, pepenele galben, broccoli, pepenele galben, varza, piersicile, spanacul și cartofii dulci conțin, de asemenea, betacaroten.

Somon
Peștii precum somonul, heringul și tonul sunt bogate în acizi grași omega-3, care joacă un rol important în funcționarea cognitivă și comportamentală. Nivelurile scăzute ale acestor acizi omega-3 pot juca un rol în apariția depresiei. Consumul moderat de alimente care conțin omega-3 poate contribui la reducerea riscului de a avea o stare depresivă. Somonul reduce, de asemenea, inflamația și riscul general de boli de inimă. Alte surse de acizi grași omega-3 includ pești precum codul, eglefinul și halibutul, precum și uleiuri de nuci și alge. O dietă bogată în ton și alți pești de vânat, cum ar fi marlinul sau peștele cu pânze, poate conține mercur, astfel încât se recomandă doar cantități modeste sau mici de astfel de pește.

Lapte
Nivelurile scăzute de vitamina D vă pot face să vă simțiți deprimat. Se crede că vitamina D crește cantitatea de monoamine (un tip de neurotransmițător; serotonina este un exemplu) din creier, care poate avea un efect asupra stării de spirit. Cea mai bună sursă de vitamina D este lumina soarelui, dar o puteți suplimenta cu câteva alegeri alimentare bune, inclusiv lapte fortificat cu și fără lapte, cereale și sucuri îmbogățite, pește gras și gălbenuș de ou.

Fructe de pădure
Ce alimente ajută la depresie? Fructele și legumele bogate în antioxidanți sunt utile în ameliorarea depresiei și a tulburărilor de dispoziție. Persoanele care mănâncă mai multe fructe și legume tind să aibă rate mai mici ale acestor afecțiuni. Fructele de pădure au unele dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi – molecule produse în organism care contribuie la deteriorarea celulelor, la îmbătrânire și la disfuncții. Daunele cauzate de radicalii liberi se numesc “stres oxidativ”. Alimentele bogate în antioxidanți pot reduce efectele stresului oxidativ asupra sănătății mintale. Fructele de pădure conțin, de asemenea, vitamina C, care s-a dovedit că reduce stresul. Suplimentele nu au același efect asupra stării de spirit ca și sursele de antioxidanți pe bază de alimente. Includerea fructelor de pădure ca parte a unei diete sănătoase poate ajuta la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend