Câteva date despre precizia testelor rapide de Covid-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Avem o revizuire a studiilor din martie 2021, care a examinat rezultatele a 64 de studii de precizie a testelor moleculare și și de antigen rapid produse în comerț. Cercetătorii au descoperit că acuratețea testelor variază considerabil. Iată o privire asupra constatărilor lor.

Precizie pentru persoanele cu simptome COVID-19 – Pentru persoanele cu simptome de COVID-19, testele au dat corect un rezultat pozitiv în medie 72 %.

Precizie pentru persoanele fără simptome COVID-19 – Cercetătorii au descoperit că persoanele fără simptome COVID-19 au fost testate corect pozitiv în 58,1% din testele rapide.

Acuratețe în prima săptămână de simptome față de a doua- Testele rapide au furnizat mai exact un rezultat pozitiv al COVID-19 atunci când au fost administrate în prima săptămână de simptome, într-o medie de 78,3% din cazuri în prima săptămână. În a doua săptămână, media a scăzut la 51%.

Există totodată o diferență între testele produse de branduri diferite.

Șansa de a da rezultate fals pozitive este, din fericire, foarte mică- sub 1%. ( Rezultatul fals pozitiv înseamnă că testul dă rezultat pozitiv, însă tu nu ai boala )

De ce le folosim dacă nu sunt la fel de precise ca PCR? Pentru că ne dau un rezultat în câteva minute, în loc de zile, e mai accesibil decât un test în laborator, nu necesită un specialist pentru a fi efectuat și este mai ieftin.

Un test rapid COVID-19 poate fi un test preliminar util pentru a vedea dacă ești infectat cu Covid. Cu toate acestea, dacă ai simptome sugestive și testul rapid este negativ, încearcă să confirmi rezultatele cu un test PCR.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend