Câteva lucruri de știut despre bătrânețe


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O mulțime de cunoștințe


Nu degeaba sunt numiți anii de aur. Îmbătrânirea are avantajele ei. În primul rând, te pricepi să folosești ceea ce ai învățat. Acest lucru se numește inteligență cristalizată și continuă să se îmbunătățească, chiar și la 65 sau 70 de ani.

Dl. Simpatic


Se pare că s-ar putea să nu fii un bătrân morocănos, până la urmă. Probabil că vei deveni mai agreabil pe măsură ce îmbătrânești, cel puțin până la 60 de ani. De asemenea, este probabil să fii mai fericit și mai puțin înclinat să te enervezi. Oamenii de știință nu și-au dat seama exact de ce se întâmplă acest lucru, dar au câteva teorii. Persoanele mai în vârstă și-ar putea controla mai bine emoțiile și s-ar putea concentra mai mult asupra modului de a profita la maximum de viață.

Ești mult mai bine cu ceilalți


La 40 de ani ești mai în ton cu emoțiile altor persoane decât în orice alt moment al vieții. Această perspectivă asupra modului în care gândesc și simt ceilalți poate face mai ușoară conviețuirea cu cei dragi și te poate ajuta să te înțelegi mai bine și cu colegii de muncă.

Un gust pentru viață


Pe măsură ce îmbătrânești, medicamentele, bolile (răceală, gripă, boli ale gingiilor etc.) și alergiile, toate acestea îți pot schimba simțul olfactiv și gustativ. Iar acest lucru îți poate afecta dieta și sănătatea. Dacă simți că lucrurile trebuie condimentate, încearcă puțin ulei de măsline, ierburi precum rozmarin și cimbru, usturoi, ceapă, ardei sau muștar. Doar stai departe de sare.

Ce caută asta acolo?


În perioada în care părul de pe cap începe să dispară, acesta poate apărea în cele mai ciudate locuri. Acest lucru poate însemna fire mari de păr în nasul și urechile bărbaților mai în vârstă. Femeile mai în vârstă pot observa fire mici de păr pe bărbie. Toate acestea sunt cauzate de schimbările hormonilor noștri.

Ridicați-vă și străluciți


Există o șansă bună să deveniți persoana matinală care v-ați dorit întotdeauna să fiți – la 60 de ani. Tiparele noastre de somn se pot schimba pe măsură ce îmbătrânim, astfel încât să adormim mai devreme și să ne trezim mai devreme. Asta pare să funcționeze bine. Un studiu a arătat că, deși persoanele de peste 65 de ani au tendința de a se trezi în timpul nopții, majoritatea au declarat că au un somn bun în mod regulat.

Adio Migrene


Odată ajunși la 70 de ani, migrenele pe care le-ai avut o mare parte din viață pot dispărea. Doar 10% dintre femeile și 5% dintre bărbații de peste 70 de ani mai raportează migrene. Vești și mai bune: dacă ai o migrenă, este posibil ca aceasta să nu vină de fapt cu dureri de cap. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, unii pot experimenta migrenele ca tulburări vizuale sau senzoriale fără durere.

Nu renunța la slujba de zi cu zi


Pensionarea anticipată s-ar putea să nu fie cel mai bun lucru pentru sănătatea ta – cu excepția cazului în care aveți o a doua carieră distractivă. Un studiu numit Longevity Project a constatat că persoanele care muncesc la o slujbă care le place trăiesc cel mai mult. Acest lucru, împreună cu prieteni buni și o căsnicie bună, ar putea fi cheia pentru a rămâne în viață multă vreme.

Mai puțin stres


Adulții mai în vârstă raportează mai puțin stres decât omologii lor mai tineri, potrivit raportului anual Stress in America al Asociației Americane de Psihologie. Asta nu înseamnă, însă, că dispare. Problemele legate de sănătate și de bani continuă să apară. Dar, spune APA, 9 din 10 adulți mai în vârstă spun că reușesc mult mai bine să îl gestioneze.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend