Câteva lucruri despre acnee


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Acneea este o afecțiune a pielii care apare atunci când foliculii de păr se blochează cu sebum și celule moarte ale pielii. Provoacă puncte albe, puncte negre sau cosuri. Acneea este cea mai frecventă în rândul adolescenților, deși afectează persoanele de toate vârstele. Sunt disponibile tratamente eficiente împotriva acneei, dar acneea poate fi persistentă.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Coșurile și umflăturile se vindecă încet și, atunci când unul începe să dispară, par să apară altele și altele. În funcție de severitatea acesteia, acneea poate provoca suferință emoțională și poate lăsa cicatrici severe pe piele. Cu cât începeți tratamentul mai devreme, cu atât riscul de astfel de probleme este mai mic.

Simptome

Simptomele acneice variază în funcție de gravitatea stării:

  • Puncte albe (pori închiși)
  • Puncte negre (pori înfundați)
  • Umflături mici (papule) roșii, fragile
  • Cosuri (pustule), care sunt papule cu puroi 
  • Umflături mari, solide, dureroase sub piele (noduli sau leziuni chistice)

Acneea apare de obicei pe față, frunte, piept, partea superioară a spatelui și umeri.

Când să consulți un medic

Dacă remediile de auto-îngrijire nu  elimină acneea, consultați medicul. El poate prescrie medicamente mai puternice. Solicitați tratament medical de la un medic specializat în piele (dermatolog), dar acesta vă poate recomanda și un consult endocrinologic atunci când cauza pare a fi hormonală.

Pentru multe femei, acneea poate persista zeci de ani, cu erupții frecvente cu o săptămână înainte de menstruație. Acest tip de acnee tinde să dispară la femeile care utilizează contraceptive. La adulții în vârstă, apariția bruscă a acneei severe poate semnala o boală care necesită asistență medicală. Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) avertizează că unele loțiuni, produse de curățare și alte produse populare pentru acnee fără prescripție medicală pot provoca o reacție gravă.

Acest tip de reacție este destul de rar, deci nu-l confundați cu orice roșeață, iritație sau mâncărime care apar în zonele în care ați aplicat medicamente sau produse. Căutați ajutor medical de urgență dacă, după utilizarea unui produs pentru piele, aveți:

  • Slăbiciune
  • Respiratie dificila
  • Umflarea ochilor, feței, buzelor sau limbii
  • Constricție a gâtului

Sursa[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend