Cauze comune ale meningitei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Meningita virală

Este, de obicei, ușoară și adesea se vindecă de la sine. Cele mai multe cazuri din Statele Unite sunt cauzate de un grup de virusuri cunoscute sub numele de enterovirusuri, care sunt cele mai frecvente la sfârșitul verii și începutul toamnei. Viruși precum virusul herpes simplex, HIV, virusul oreionului, virusul West Nile și altele pot provoca, de asemenea, meningită virală.

Meningita cronică


Organismele cu creștere lentă (cum ar fi ciupercile și Mycobacterium tuberculosis) care invadează membranele și lichidul care înconjoară creierul cauzează meningita cronică. Meningita cronică se dezvoltă pe parcursul a două săptămâni sau mai mult. Semnele și simptomele meningitei cronice – dureri de cap, febră, vărsături și tulburare mentală – sunt similare cu cele ale meningitei acute.

Meningita fungică


Meningita fungică este relativ neobișnuită în Statele Unite. Ea poate imita meningita bacteriană acută. Este adesea contractată prin inhalarea sporilor fungici care pot fi găsiți în sol, lemn în descompunere și excremente de păsări. Meningita fungică nu este contagioasă de la o persoană la alta. Meningita criptococică este o formă fungică comună a bolii care afectează persoanele cu deficiențe imunitare, cum ar fi SIDA. Este amenințătoare de viață dacă nu este tratată cu un medicament antifungic. Chiar și cu tratament, meningita fungică poate recidiva.

Meningita parazitară


Paraziții pot provoca un tip rar de meningită numit meningită eozinofilică. Meningita parazitară poate fi cauzată, de asemenea, de o infecție cu tenie la nivelul creierului (cisticercoză) sau de malaria cerebrală. Meningita amibiană este un tip rar care este contractată uneori prin înot în apă dulce și care poate deveni rapid amenințătoare de viață. Principalii paraziți care provoacă meningita infectează de obicei animalele. Oamenii sunt de obicei infectați prin consumul de alimente contaminate cu acești paraziți. Meningita parazitară nu se transmite între oameni.

Alte cauze ale meningitei


Meningita poate rezulta, de asemenea, din cauze neinfecțioase, cum ar fi reacțiile chimice, alergiile la medicamente, unele tipuri de cancer și boli inflamatorii, cum ar fi sarcoidoza.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend