Cauze și factori de risc pentru niveluri ridicate ale colesterolului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Consumul de prea multe alimente bogate în colesterol, grăsimi saturate și grăsimi trans poate crește riscul de a dezvolta colesterol ridicat. Alți factori ai stilului de viață pot contribui, de asemenea, la creșterea nivelului de colesterol. Acești factori includ lipsa de activitate fizică și fumatul.

Genetica dvs. vă poate afecta și șansele de a dezvolta colesterol ridicat. Genele sunt transmise de la părinți la copii. Anumite gene vă instruiesc corpul cu privire la modul de procesare a colesterolului și a grăsimilor. Dacă părinții tăi au colesterol ridicat, ai un risc mai mare să îl consumi și tu. În cazuri rare, colesterolul ridicat este cauzat de hipercolesterolemie familială. Această tulburare genetică împiedică corpul dumneavoastră să elimine LDL.

Potrivit Institutului Național de Cercetare a Genomului Uman, majoritatea adulților cu această afecțiune au niveluri totale de colesterol peste 300 mg / dl și niveluri de LDL peste 200 mg / dL.

Alte condiții de sănătate, cum ar fi diabetul și hipotiroidismul, pot crește, de asemenea, riscul de a dezvolta colesterol ridicat și complicații asociate.

Este posibil să aveți un risc mai mare de a dezvolta colesterol ridicat dacă:

  • sunteți supraponderal sau obez
  • mâncați o dietă nesănătoasă
  • nu faceți mișcare în mod regulat
  • fumați
  • aveți antecedente familiale de colesterol ridicat
  • aveți diabet, boli de rinichi sau hipotiroidism

Oamenii de toate vârstele, sexele și etnii pot avea colesterol ridicat.

Sursa

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend