Cauzele căderii părului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Căderea părului este de obicei legată de unul sau mai mulți dintre următorii factori:

Antecedente familiale (ereditate). Cea mai frecventă cauză a căderii părului este o afecțiune ereditară care apare odată cu îmbătrânirea. Această afecțiune se numește alopecie. De obicei, apare treptat și în tipare previzibile – o linie a părului în retragere și pete de chelie la bărbați și subțierea părului de-a lungul coroanei scalpului la femei.


Modificări hormonale și afecțiuni medicale. O varietate de afecțiuni pot provoca pierderea permanentă sau temporară a părului, inclusiv modificări hormonale datorate sarcinii, nașterii, menopauzei și problemelor tiroidiene. Printre afecțiunile medicale se numără alopecia areata, care este legată de sistemul imunitar și care provoacă căderea părului peticit, infecții ale scalpului, și o tulburare de smulgere a părului numită tricotilomanie.


Medicamente și suplimente. Căderea părului poate fi un efect secundar al anumitor medicamente, cum ar fi cele utilizate pentru cancer, artrită, depresie, probleme cardiace, gută și hipertensiune arterială.


Radioterapie la nivelul capului. Este posibil ca părul să nu mai crească la fel ca înainte.


Un eveniment foarte stresant. Mulți oameni se confruntă cu o subțiere generală a părului la câteva luni după un șoc fizic sau emoțional. Acest tip de cădere a părului este temporar.


Coafuri și tratamente. Coafurile excesive sau coafurile care vă strâng părul, cum ar fi codițele, pot provoca un tip de cădere a părului numit alopecie de tracțiune. Tratamentele de păr cu ulei fierbinte și permanentele pot provoca, de asemenea, căderea părului. În cazul în care apar cicatrici, pierderea părului ar putea fi permanentă.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: alopecie

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend