Cauzele depresiei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Medicii nu au identificat cauzele exacte ale depresiei. Ei cred că poate fi o combinație de lucruri, printre care:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!
  • Structura creierului. Persoanele cu depresie par să aibă diferențe fizice în creier față de persoanele care nu au.
  • Chimia creierului. Substanțele chimice din creier numite neurotransmițători joacă un rol în starea ta de spirit. Depresia s-ar putea datora faptului că aceste substanțe chimice nu funcționează așa cum ar trebui. Neurotransmițătorii implicați în depresie sunt dopamina, serotonina și norepinefrina. Cercetătorii au sugerat că, pentru unii oameni, a avea prea puține substanțe din creier (numiți neurotransmițători) ar putea contribui la depresie. Restabilirea echilibrului substanțelor chimice ale creierului ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor – aici pot apărea diferitele clase de medicamente antidepresive.
  • Hormoni. Nivelurile hormonale se schimbă din cauza sarcinii, a problemelor postpartum, a problemelor tiroidiene, a menopauzei sau a altor motive. Acest lucru poate declanșa simptomele depresiei.
  • Genetica. Cercetătorii nu au găsit încă genele care ar putea fi responsabile de depresie, dar este mai probabil să ai depresie dacă cineva din familie a suferit de așa ceva.

Sursa[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend