Cauzele depresiei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Medicii nu au identificat cauzele exacte ale depresiei. Ei cred că poate fi o combinație de lucruri, printre care:

  • Structura creierului. Persoanele cu depresie par să aibă diferențe fizice în creier față de persoanele care nu au.
  • Chimia creierului. Substanțele chimice din creier numite neurotransmițători joacă un rol în starea ta de spirit. Depresia s-ar putea datora faptului că aceste substanțe chimice nu funcționează așa cum ar trebui. Neurotransmițătorii implicați în depresie sunt dopamina, serotonina și norepinefrina. Cercetătorii au sugerat că, pentru unii oameni, a avea prea puține substanțe din creier (numiți neurotransmițători) ar putea contribui la depresie. Restabilirea echilibrului substanțelor chimice ale creierului ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor – aici pot apărea diferitele clase de medicamente antidepresive.
  • Hormoni. Nivelurile hormonale se schimbă din cauza sarcinii, a problemelor postpartum, a problemelor tiroidiene, a menopauzei sau a altor motive. Acest lucru poate declanșa simptomele depresiei.
  • Genetica. Cercetătorii nu au găsit încă genele care ar putea fi responsabile de depresie, dar este mai probabil să ai depresie dacă cineva din familie a suferit de așa ceva.

Sursa[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend