Cauzele rupturii tendonului ahilean


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Tendonul lui Ahile vă ajută să vă îndreptăţi piciorul în jos, să vă ridicați pe vârfuri și să vă împingeți piciorul în timp ce mergeți. Vă bazați pe el practic de fiecare dată când mergeți și vă mișcați piciorul.

Ruptura apare de obicei în secțiunea tendonului situată la mai puțin de 6 centimetri de punctul în care se atașează de osul călcâiului. Această secțiune ar putea fi predispusă la ruptură deoarece fluxul sanguin este deficitar, ceea ce poate afecta, de asemenea, capacitatea sa de vindecare.

Rupturile sunt adesea cauzate de o creștere bruscă a stresului asupra tendonului lui Ahile. Exemplele comune includ:

Creșterea intensității participării sportive, în special în sporturile care implică sărituri

Căderea de la înălțime

Pășirea într-o gaură

Prevenţie

Pentru a reduce șansele de a dezvolta probleme la tendonul lui Ahile, urmați aceste sfaturi:

Întindeți și întăriți mușchii gambei. Nu săriți în timpul unei întinderi. Exercițiile de întărire a gambei pot ajuta, de asemenea, mușchiul și tendonul să absoarbă mai multă forță și să prevină rănirea.

Variați-vă exercițiile. Alternați sporturile cu impact ridicat, cum ar fi alergarea, cu sporturi cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau înotul. Evitați activitățile care solicită excesiv tendonul lui Ahile, cum ar fi alergarea în pantă și activitățile de sărituri.

Alegeți cu grijă suprafețele de alergare. Evitați sau limitați alergarea pe suprafețe dure sau alunecoase. Îmbrăcați-vă corespunzător pentru antrenamentele pe vreme rece și purtați pantofi atletici bine ajustați, cu amortizare adecvată la nivelul călcâielor.

Creșteți încet intensitatea antrenamentului. Leziunile tendonului lui Achile apar frecvent după o creștere bruscă a intensității antrenamentului. Creșteți distanța, durata și frecvența antrenamentului cu cel mult 10 procente pe săptămână.

Sursa.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: tendon

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend