CDC publică noi date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 la gravide


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

CDC a publicat noi date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 la gravide și recomandă tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani să fie vaccinate împotriva COVID-19.

CDC încurajează toate persoanele însărcinate sau persoanele care se gândesc să rămână însărcinate și cele care alăptează să se vaccineze pentru a se proteja de COVID-19.

Vaccinurile sunt sigure și eficiente și nu a fost niciodată mai urgent să creștem vaccinările, deoarece ne confruntăm cu varianta Delta extrem de transmisibilă și vedem rezultate severe de la COVID-19 în rândul gravidelor nevaccinate. ” Dr. Rochelle Walensky, director CDC O nouă analiză CDC a datelor actuale din registrul de sarcini a evaluat vaccinarea la începutul sarcinii și nu a găsit un risc crescut de avort spontan la aproape 2.500 de femei însărcinate care au primit un vaccin mARN COVID-19 înainte de 20 de săptămâni de sarcină.

Avortul spontan apare de obicei la aproximativ 11-16% dintre sarcini, iar acest studiu a constatat că ratele de avort spontan după administrarea unui vaccin COVID-19 au fost de aproximativ 13%, similar cu rata preconizată de avort spontan în populația generală. Anterior, datele din trei sisteme de monitorizare a siguranței nu găseau probleme de siguranță pentru persoanele gravide care au fost vaccinate târziu în timpul sarcinii sau pentru bebelușii lor. Combinate, aceste date și riscurile severe cunoscute ale COVID-19 în timpul sarcinii demonstrează că beneficiile primirii unui vaccin COVID-19 pentru gravide depășesc orice riscuri cunoscute sau potențiale.

Clinicienii au văzut numărul persoanelor însărcinate infectate cu COVID-19 în ultimele câteva săptămâni. Circulația crescută a variantei Delta foarte contagioase, absorbția redusă a vaccinului în rândul gravidelor și riscul crescut de boli severe și complicații ale sarcinii legate de infecția COVID-19 în rândul gravidelor fac ca vaccinarea pentru această populație să fie mai urgentă ca niciodată.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend