Ce ar trebui să știu despre efectele secundare ale melatoninei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Hormonul melatonină joacă un rol în ciclul natural de somn-veghe. Nivelurile naturale de melatonină din sânge sunt cele mai ridicate pe timp de noapte. Unele cercetări sugerează că suplimentele de melatonină ar putea fi utile în tratarea tulburărilor de somn, cum ar fi întârzierea fazei de somn, și ar putea oferi o oarecare ușurare a insomniei și a decalajului orar.

Melatonină este, în general, sigură pentru utilizarea pe termen scurt. Spre deosebire de multe medicamente pentru somn, cu melatonină este puțin probabil să deveniți dependent, să aveți un răspuns diminuat după o utilizare repetată sau să experimentați un efect de mahmureală.

Cele mai frecvente efecte secundare ale melatoninei includ:

  • Dureri de cap
  • Amețeală
  • Greață
  • Somnolență

Alte efecte secundare mai puțin frecvente ale melatoninei pot include senzații de depresie de scurtă durată, tremor ușor, anxietate ușoară, crampe abdominale, iritabilitate, vigilență redusă, confuzie sau dezorientare și tensiune arterială anormal de scăzută (hipotensiune). Deoarece melatonină poate provoca somnolență în timpul zilei, nu conduceți sau folosiți utilaje în decurs de cinci ore de la administrarea suplimentului.

În plus, suplimentele de melatonină pot interacționa cu diverse medicamente, printre care:

  • Anticoagulante și medicamente antiplachetare
  • Anticonvulsivante
  • Medicamente contraceptive
  • Medicamente pentru diabet
  • Medicamente care suprimă sistemul imunitar (imunosupresoare)

Dacă vă gândiți să luați suplimente de melatonină, consultați mai întâi medicul dumneavoastră – mai ales dacă aveți afecțiuni de sănătate. El sau ea vă poate ajuta să stabiliți dacă melatonină este potrivită pentru dumneavoastră.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend