Ce au în comun scufundările, mersul cu avionul și exploziile


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Barotita medie apare atunci când presiunea aerului din urechea medie și presiunea aerului din mediul înconjurător nu se potrivesc, împiedicând timpanul (membrana timpanică) să vibreze în mod normal. Un pasaj îngust numit trompa lui Eustachio, care este conectat la urechea medie, reglează presiunea aerului.

Atunci când un avion urcă sau coboară, presiunea aerului se schimbă rapid. Adesea, trompa lui Eustachio nu poate reacționa suficient de repede, ceea ce provoacă simptomele specifice barotitei. Înghițitul sau căscatul deschid trompa lui Eustachio și permit urechii medii să primească mai mult aer, egalizând presiunea aerului.

Barotrauma de ureche poate fi cauzată și de:

  • Scufundări cu scafandrul
  • Camere de oxigen hiperbarice
  • Explozii în apropiere, cum ar fi într-o zonă de război


De asemenea, este posibil să resimți o formă minimă de barotraumă în timp ce mergi cu liftul într-o clădire înaltă sau urci cu mașina în munți.

Factori de risc


Orice afecțiune care blochează trompa lui Eustachio sau îi limitează funcția poate crește riscul de ureche de avion. Factorii de risc comuni includ:

  • O trompă de Eustachio mică, în special la sugari și copii mici
  • Răceala obișnuită
  • Infecția sinusurilor
  • Febra fânului (rinită alergică)
  • Infecția urechii medii (otită medie)
  • Dormitul într-un avion în timpul urcării și coborârii, deoarece nu faci în mod activ lucruri pentru a egaliza presiunea în urechi, cum ar fi căscatul sau înghițirea

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: ORLureche

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend