Ce cauzează boala Crohn și care sunt variantele sale?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Care sunt variațiile bolii Crohn?

Există șase variații ale bolii Crohn, toate bazate pe localizarea în sistemul digestiv.

Boala Crohn gastroduodenală. Această afecțiune neobișnuită afectează în principal stomacul și duodenul, care este prima parte a intestinului subțire.

Jejunoileita. Acest tip apare în a doua porțiune a intestinului, numită jejun. La fel ca boala Crohn gastroduodenală, această variație este mai puțin frecventă.

Ileită. Ileita implică inflamație în ultima parte a intestinului subțire sau ileon.

Ileocolita. Acest lucru afectează ileonul și colonul și este cea mai comună variație a lui Crohn.

Colita Crohn. Acest lucru afectează numai colonul. Atât colita ulcerativă, cât și colita Crohn au impact numai asupra colonului, dar colita Crohn poate afecta straturile mai profunde ale mucoasei intestinale.

Boala perianală. Aceasta implică adesea fistule sau conexiuni anormale între țesuturi, infecții profunde ale țesuturilor, precum și răni și ulcere pe pielea exterioară din jurul anusului.

Ce cauzează boala Crohn?

Nu este clar ce cauzează boala Crohn. Cu toate acestea, următorii factori vă pot influența șansele de a o dezvolta:

  • sistemul imunitar
  • genetica
  • mediul

Până la 20% dintre persoanele cu boala Crohn au, de asemenea, un părinte, un copil sau un frate cu boala, potrivit CCFA. Potrivit unui studiu din 2012, anumiți factori vă pot afecta gravitatea simptomelor. Acestea includ:

  • fumatul
  • vârsta
  • perioada de când s-a dezvoltat boala
  • dacă este implicată regiunea anală sau nu

Persoanele cu Crohn sunt, de asemenea, mai susceptibile de a dezvolta infecții intestinale de la bacterii, virsurii, paraziți și ciuperci. Acest lucru poate afecta severitatea simptomelor și poate crea complicații. Boala Crohn și tratamentele sale pot afecta, de asemenea, sistemul imunitar, agravând aceste tipuri de infecții. Infecțiile cu drojdie sunt frecvente în Crohn și pot afecta atât plămânii, cât și tractul intestinal. Este important ca aceste infecții să fie diagnosticate și tratate corespunzător cu medicamente antifungice pentru a preveni complicații suplimentare.

Sursa

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend