Ce cauzează halucinațiile olfactive (fantosmia)?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O halucinație olfactivă (fantosmia) te face să detectezi mirosuri care nu sunt cu adevărat prezente în mediul tău.

Mirosurile detectate în fantosmie variază de la o persoană la alta și pot fi urât mirositoare sau plăcute. Ele pot apărea la una sau la ambele nări. Mirosul fantomă poate părea să fie mereu prezent sau poate apărea și dispărea.

Phantosmia poate fi cauzată de un traumatism cranian sau de o infecție a căilor respiratorii superioare. De asemenea, poate fi cauzată de convulsii ale lobului temporal, sinusuri inflamate, tumori cerebrale și boala Parkinson.

Consultați-vă medicul dacă prezentați simptomele de fantosmie, pentru ca acesta să poată exclude orice afecțiune gravă de bază care ar putea cauza mirosul detectat.

Parosmia este o altă tulburare de miros care este similară cu fantosmia. Dar, în parosmie, un miros care este prezent în mediu este distorsionat. Parosmia poate apărea în cazul afectării sistemului olfactiv, cum ar fi după o infecție respiratorie severă.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend