Ce cauzează sindromul Tourette?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cele mai multe cazuri de ST implică interacțiunea mai multor variații genetice și factori de mediu.  

Deși cauza este necunoscută, cercetările actuale indică anomalii în anumite regiuni ale creierului (inclusiv ganglionii bazali, lobii frontali și cortexul), circuitele care conectează aceste regiuni și neurotransmițătorii (dopamina, serotonina și norepinefrina) responsabili de comunicarea dintre celulele nervoase (numite neuroni).

Moștenirea ST

Dovezile rezultate din studiile cu gemeni și de familie sugerează că TS este o tulburare ereditară.  Un număr mic de persoane cu sindromul Tourette au mutații care implică gena SLITRK1, care afectează modul în care neuronii cresc și se conectează între ei, iar oamenii de știință continuă să caute alte gene implicate în TS.  Anomalii în genele NRXN1 și CNTN6, care reglează, de asemenea, formarea normală a acestor conexiuni nervoase, pot juca, de asemenea, un rol în TS.  Deși este posibil să existe câteva gene cu efecte substanțiale, este de asemenea posibil ca multe gene cu efecte mai mici și factori de mediu să joace un rol în dezvoltarea TS.

Este important ca familiile să înțeleagă faptul că tendința genetică poate să nu ducă neapărat la apariția TS; în schimb, aceasta se poate exprima sub forma unei tulburări de tic mai ușoare sau a unor comportamente obsesiv-compulsive. De asemenea, este posibil ca copiii care moștenesc anomalia genetică să nu dezvolte niciun simptom de ST.

Studiile genetice sugerează, de asemenea, că unele forme de ADHD și TOC sunt legate genetic de TS, dar există mai puține dovezi pentru o relație genetică între TS și alte probleme neurocomportamentale care apar frecvent împreună cu TS.

Sexul persoanei joacă, de asemenea, un rol important în exprimarea genei TS. Bărbații cu risc au mai multe șanse de a avea ticuri, iar femeile cu risc au mai multe șanse de a avea simptome obsesiv-compulsive.

Consilierea genetică a persoanelor cu ST ar trebui să includă o analiză completă a tuturor afecțiunilor potențial ereditare din familie.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend