Ce cauzează sindromul Tourette?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cele mai multe cazuri de ST implică interacțiunea mai multor variații genetice și factori de mediu.  

Deși cauza este necunoscută, cercetările actuale indică anomalii în anumite regiuni ale creierului (inclusiv ganglionii bazali, lobii frontali și cortexul), circuitele care conectează aceste regiuni și neurotransmițătorii (dopamina, serotonina și norepinefrina) responsabili de comunicarea dintre celulele nervoase (numite neuroni).

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Moștenirea ST

Dovezile rezultate din studiile cu gemeni și de familie sugerează că TS este o tulburare ereditară.  Un număr mic de persoane cu sindromul Tourette au mutații care implică gena SLITRK1, care afectează modul în care neuronii cresc și se conectează între ei, iar oamenii de știință continuă să caute alte gene implicate în TS.  Anomalii în genele NRXN1 și CNTN6, care reglează, de asemenea, formarea normală a acestor conexiuni nervoase, pot juca, de asemenea, un rol în TS.  Deși este posibil să existe câteva gene cu efecte substanțiale, este de asemenea posibil ca multe gene cu efecte mai mici și factori de mediu să joace un rol în dezvoltarea TS.

Este important ca familiile să înțeleagă faptul că tendința genetică poate să nu ducă neapărat la apariția TS; în schimb, aceasta se poate exprima sub forma unei tulburări de tic mai ușoare sau a unor comportamente obsesiv-compulsive. De asemenea, este posibil ca copiii care moștenesc anomalia genetică să nu dezvolte niciun simptom de ST.

Studiile genetice sugerează, de asemenea, că unele forme de ADHD și TOC sunt legate genetic de TS, dar există mai puține dovezi pentru o relație genetică între TS și alte probleme neurocomportamentale care apar frecvent împreună cu TS.

Sexul persoanei joacă, de asemenea, un rol important în exprimarea genei TS. Bărbații cu risc au mai multe șanse de a avea ticuri, iar femeile cu risc au mai multe șanse de a avea simptome obsesiv-compulsive.

Consilierea genetică a persoanelor cu ST ar trebui să includă o analiză completă a tuturor afecțiunilor potențial ereditare din familie.

Sursa.

 

Sprijinul tău = LOVE

Îți mulțumesc că citești articolele și le distribui pentru a fi parte din această misiune măreață - facem împreună educație pentru sănătate. În continuare îți arăt cum te poți implica mai mult:
1. Nu uita să te abonezi la newsletterul gratuit. Sunt deja aproape 200.000 de membri care primesc sfaturi, articole, recomandări, noutăți. Găsești caseta de abonare un pic mai jos.
2. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook Dr. Vasi Rădulescu. Mă găsești și pe profilul personal, Instagram, TikTok, YouTube.
3. Dacă vrei să susții munca mea, poți lua unul dintre pachetele de cărți de mai jos. Cele pentru copii au ilustrații și povești frumoase, iar cele pentru oamenii mari gravitează în jurul sănătății. Orice pachet beneficiază de transport gratuit și reducere foarte mare, pentru a fi accesibil oricărui cititor. Prețul final este de doar 100 de lei la fiecare pachet.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend